2010-02-02 15:09:17• hírek • Gozner Gertrud

Rendőrségi kampány az autófeltörések ellen

A lopások ellen indított Szövetség a biztonságért kampánya keretén belül a Szatmár Megyei Rendőrség kedd délben újabb akcióra invitálta a sajtó képviselőit.

A rendőrség munkatársai a megyeközpont iskoláinak önkéntes diákjai segítségével végigjárták a városközpontot, és az autófeltörésekre figyelmeztető szórólapokat helyeztek el a gépkocsik szélvédőjén. A fiatalok minden egyes autónak benéztek az ablakán, és ha a sofőr látható helyen felejtette az értékeit, amelyre a rablók is könnyen felfigyelhetnek, egy szórólappal figyelmeztették a tulajdonost - magyarázta Simona Sandulescu rendőr-biztos helyettes, a kampány egyik vezetője.

- Már tegnap kint voltunk az önkéntesekkel az utcán, amikor is szintén számos olyan autót fedeztünk fel a városban, amely könnyen válhat az autófeltörők prédájává - tette hozzá a rendőrség munkatársa. Sandulescu többek közt elmondta, hogy már az ő kocsiját is próbálták feltörni a Carpati I negyedben, a rabló egy feszítővassal akarta betörni az ablakot, és mivel elsőre nem sikerült, az elvette a kedvét a további próbálkozástól.

A Szövetség a biztonságért kampány közel húsz romániai megyében zajlik, és a legfőbb célja az autófeltörések és lakásbetörések számának a csökkentése. A tolvajok figyelmét az autóban felügyelet nélkül hagyott GPS-ek, radar-detektorok, kézitáskák, mobiltelefonok és egyéb értéktárgyak keltik fel. Havonta átlagosan tíz autót törnek fel Szatmárnémetiben.



Az autófeltörések ellen kampányol a rendőrség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: