2011-08-13 16:36:15• hírek • Szatmar.ro

Helikopteres bevásárlás 70 ezer euróért

A 24 éves férfi egy hatalmas tajvani halászhajón szolgál helikopterpilótaként, és amikor már 75. napja nem tehette a lábát szárazföldre, halrajfelderítés közben annyira megéhezett, hogy "leugrott" egy nagyáruházba Nauru szigetén. Bár a leszállás gondmentes volt, a férfit bevásárlása után a rendőrség várta helikopternél, és őrizetbe vette egyrészt a légi közlekedés szabályainak, másrészt a beutazás törvényeinek megsértéséért.

A Naurui Köztársaság a világ legkisebb szigetállama, lakosainak száma még a 10 ezret sem éri el - a Vatikán után a "legnéptelenebb" állam. Mivel több száz kilométerre van tőle a legközelebbi lakott sziget, nemigen érkezik 21 négyzetkilométernyi területére vendég bejelentés nélkül, a pilóta pedig hamar szemet szúrt.

A férfit szabály- és törvénysértéséért akár 100 ezer dollárral is sújthatják - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Nagy halászhajók gyakran használnak helikoptereket légi felderítésre halrajok észlelése mellett veszélyes zátonyok feltérképezéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: