2015-04-14 14:26:55• hírek • Kocsis Zoltán

Rendőrségi hadüzenet az orvhorgászok ellen

A Szatmár Megyei Rendőrség közleményben tájékoztatja és figyelmezteti a szatmári (orv)horgászokat, hogy több halfaj esetében horgászási tilalom lépett életbe, amely június elejéig tart.

A tilalom természetesen nem vonatkozik a halásztavakra, csakis a védett területen lévő vizekre illetve az egyéb folyóvizekre, tavakra. A tájékoztatás szerint több faj esetében is horgászási tilalom lépett életbe, ám jóval meghaladja számukat azon fajtáké, amelyekre egész évben tilos horgászni.

Utóbbiak közé tartozik a széles durbincs, a dnyeszteri durbincs, az ékfoltos domolykó, a kősüllő, a pataksügér, a magyar bucó, a Kessler-géb, a cifra kölönte, a dunai galóca, a menyhal, a széles kárász, a tengeri pisztráng, a pénzes pér valamint a marénafélék. Csakis tudományos célzattal horgászhatóak továbbá a valódi tokfélék.

Április 11. és június 9. közötti hatvan nap alatt csak sporthorgász felszereléssel szabad horgászni a csukát, a kifogott példányt pedig vissza kell bocsátani a vízbe. Március 15. és április 30. illetve szeptember 15. és december 30. között tilos a szivárványos pisztráng és a pataki pisztráng horgászása is.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy július 1. és augusztus 31. között büntetés jár az orvosi piócák begyűjtéséért is.

A Szatmár Megyei Rendőrség kommünikéjében figyelmeztet: a nevezett időszakokban fokozott ellenzéseket tartanak majd megyeszerte az orvhorgászok ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: