2009-01-23 15:08:37• hírek • Ferenczi Noémi

Rendőrök vigyáznak a gyerekekre

A kiskorú bűnözés és az ellenük elkövetett bűncselekmények léküzdését prioritásként kezelik a hatóságok. Ennek érdekében fokozott ellenőrzéseket végeznek a tanintézményekben és azok környékén.

A rendőrség tavalyi évi mérlege szerint, a kiskorú bűnözés csökkenő tendenciát mutat, ennek ellenére közrendészek járőröznek a megye tanintézményeinek környékén, ugyanis a hatóságok eltökélt szándéka a bűnözés visszaszorítása és a kiskorúak ellen elkövetett bűncselekmények megelőzése.

 

Az.akcióba bevont 146 hatósgi személy a megye 85 tanintézményébe járó diák biztonságáról gondoskodik. A tanórák után is végeznek ellenőrzéseket, mivel sok iskolai sport illetve egyéb tevékenység a tanórák végeztével zajlik. Január 15-én a hatóságok 41 akciót szerveztek.

A tanórákról való ellógás visszaszorítása illetve megelőzése érdekében ugyanebben az időszakban 75 vendéglátóipari egységet, internetes kávézót és játéktermet ellenőriztek, mely során 167 személyt igazoltattak, ebből 49 diákot, akiknek amúgy az iskolában kellett volna lenniük, majd értesítették az iskolát, amelyibe az adott diák jár.

Figyelmeztették továbbá a diákokat, hogy amennyiben tanóra helyett bárokban ücsörögnek, fokozottan ki vannak téve annak, hogy bűncselekmények áldozataivá váljanak. Az iskolák közelében lévő vendéglátóipari egységeket pedig arra figyelmeztették, hogy törvény tiltja alkohol illetve dohányárú értékesítését kiskorúak számára.

A Szatmár Megyei Rendőrség épülete

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: