2019-06-04 05:50:39• hírek • Nagy Tímea

Rendőrök kísérték reggel a fiatalokat az iskolába

Fotók: Helyi Rendőrség Facebook-oldala
Fotók: Helyi Rendőrség Facebook-oldala

Kedd reggel a Helyi Rendőrség munkatársai biztosították a Constantin Brancoveanu Általános Iskola bejáratának környékét.

Az iskola diákjainak biztonságára ügyelt a két rendőr, akik kedd reggel 8 óra előtt az Október 25-e téri iskolánál állomásoztak. Jól jön a segítség, hiszen a több száz nebuló és a több száz autó rizikós párosítás a szűkösre szabott környéken. Az egyenruhások amellett, hogy vigyáztak a zebrán közlekedőkre, segítették a forgalom zavartalan haladását is, elegyengették a fennakadásokat.

 

A reggeli forgalomban nem csak a diákokat szállító szülők sietnek arra, hanem a munkába igyekvők is. Az intézmény zónája közkedvelt parkolóhely, mert mindenhez közel van, így ott a reggeli dugó szinte kötelező elem. Lényegesen csökkenne a forgalom, ha a nagyobbacska lurkókat nem pont az iskola ajtajában szállítanák ki, hanem két utcával odébb – de minek a séta, ha lehet gurulni is!

 

 

Nem csak 7:00-8:00 óra tájban jönne jól a hivatalos szerv felügyelete, hanem szinte egész nap. A helyzet a reggeli időszakhoz képest alig változik délutánra, mikor 13:00 órától 17:00 óráig folyamatos a jövés-menés az egyirányú utcában. A tanulók a járdán és az út szélén kószálnak, a meg-megálló autók miatt pedig megint torlódás alakul ki az újközpontban. Ismételjük önmagunkat, amikor kihangsúlyozzuk, az alsó tagozatosoknak, s a felső tagozatosoknak főként nem esne bántódásuk, ha két utcával arrébb szállnának be anya vagy apa mögé.

 

Sok bosszúságtól szabadulna meg a városközpont, amennyiben az autóvezetők más központi tanintézmények esetében sem a kényelmes, hanem a logikus megoldást választanák. A gondosan megszervezett érkeztetés és a "begyűjtés" feloldaná a korai dugót a törvényszék, az "1-es iskola" és a börtön háromszögében, a "Refi", a "művészeti lici" és a "Slavici gimi" háromszögében, valamint az "Eminescu" és a "10-es iskola" övezetében egyaránt. 

 

 

Ehhez azonban nem állíthat a Helyi Rendőrség munkatársakat minden autós mellé. Azt is nehezen oldanák meg, hogy minden reggel minden intézményhez 4-5 fős csapatokat rendeljenek ki a gyalogosok védelmére és a forgalom irányítására egyaránt. A megoldást nem az egyenruhásoktól kell várni, hanem a civilek belátásától, miszerint az egyéni érdekeket a közösségi előnyökért érdemes néha feláldozni.

 

A feladat fél órával hamarabb felkelni, pár száz méterrel messzebb megállni és 10-15 perccel többet sétálni. Vajon, képesek lennénk erre?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: