2018-12-19 10:51:14• hírek • Bede Emőke

Rendőrök és csendőrök kántáltak a prefektusi hivatalban

A Prefektusi Kollégium tagjai a 2018-as év utolsó ülésére gyűltek össze szerda délelőtt, a napirendi pontok pedig ennek megfelelően alakultak. Értékelték az idei eredményeket, valamint elfogadták a 2019-es ülések irányadó menetrendjét.

Az évzáró ülésen Ramona Antonescu osztályvezető számolt el a 2018-as eseményekkel. Mint elmondta, ebben az évben is 12 ülést tartottak, melyeken a hivatal szárnyai alatt működő intézmények (pl. sürgősségi helyzetek felügyelősége, a környezetvédelmi ügynökség, a csendőrség, a rendőrség, a határrendészet, az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság, a nyugdíjpénztár, a munkavédelmi felügyelőség, az erdészeti hatóság) vezetői ismertették a frissen hatályba lépő törvénykezéseket, bemutatták az intézmények jelentéseit, majd közösen vitatták meg ezeket.
 

Ugyanakkor a beszámoló kitért azokra az eseményekre is, melyek meghatározták ezt az évet. 2018 egyik legkiemelkedőbb pillanata kétségtelenül a Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség Millió Kupak – Millió Mosoly című kezdeményezése volt, mely közel 100 tanintézményt mozgósított, a népmeséket megjelenítő panókra pedig 2 millió 125 ezernyi kupak került fel, melyek együttesen 4 és fél tonnát nyomnak. Az akcióval megyénknek sikerült bekerülnie az országos Rekordok Könyvébe. Emellett Antonescu osztályvezető kiemelte az ezzel közösen megszervezett virágparádét is, melynek során a gyerekek újrahasznosított anyagokból készült jelmezekben vonultak fel.
 

Ugyancsak kiemelkedő eseményként könyvelték el az idén Szatmárnémetiben megszervezett országos matematikaolimpiát is, melyre Románia legtávolabbi pontjairól is érkeztek diákok, a lebonyolítás pedig igencsak komoly logisztikát igényelt. Akkora visszhangot nem kapott, de szintés fontos programként tartották számon az állásbörzéket is, melyek során több száz munkanélkülit sikerült álláshoz juttatni. Végül, de nem utolsósorban Ramona Antonescu azt is kiemelte, hogy 2018-ban a centenáriumi év tiszteletére minden ülés előtt elhangzott a nemzeti himnusz (teljes terjedelmében), illetve 100 tölgyfát is ültettek a kollégium tagjai az érszsakácsi erdőben.
 

Mivel ez volt az év utolsó ülése, a csendőrség és a rendőrség egy közös ünnepi műsorral köszöntötte a prefektúrát, majd következett a koccintás, mely végső soron lezárta a Prefektusi Kollégium idei tevékenységét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: