2019-10-16 12:24:05• hírek • Bede Emőke

Rendőrkutya segítségével fogták el a menekülő cigarettacsempészt - Helyszíni képek

Október 15-én, a Szatmár megyei Bikszád település közelében az avasfelsőfalui határrendészek egy több személyből álló csapatra lettek figyelmesek, melynek tagjai méretes dobozokat cipeltek a hátukon.

A hatóság emberei először szóbeli felszólítással szerették volna feltartóztatni a férfiakat, ám azok ahelyett, hogy megadják magukat, menekülőre fogták. Ezt látva, a határrendészek három figyelmeztetőlövést adtak le, mely úgyszintén eredménytelennek bizonyult. Ezzel egy időben elengedték a Rot névre hallgató szolgálati kutyát is, akinek sikerült leterítenie egy 23 éves fiatalembert. A többiek – kihasználva a nehezen járható terep és a sűrű erdő adta lehetőséget – tovább menekültek, és alig pár szempillantás alatt ismét ukrán felségterületre kerültek.


Alig 1500 méternyire az államhatártól, az egyenruhás egység összesen 18 nagy méretű dobozra bukkant, melyet a határrendészet székhelyére szállítottak. A leltár szerint a csempészek 6300 csomag, különböző márkájú cigarettát szerettek volna Románia területére hozni, s ha sikerrel jártak volna, az árut kb. 73 710 lejért lehetett volna értékesíteni a feketepiacon. Az ukrán állampolgárságú fiatalembert 24 órára őrizetbe vették, a határrendészet pedig illegális határátlépés és csempészet miatt indított ellene eljárást.






Alig 12 órával később a petei határátkelőn is fennakadt egy illegális cigarettaszállítmányt rejtő autó. Az 50 éves, román-ukrán kettős állampolgársággal rendelkező férfi által vezetett Iveco haszongépjárműben összesen 240 csomag cigarettára bukkantak a határőrök. A 2808 lej értékű rakományt a hatóság lefoglalta, a férfi ellen pedig csempészet miatt indítottak bűnügyi eljárást.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: