2010-04-23 10:59:16• hírek • Szatmar.ro

Rendőrakadémia magyarul?

A bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia meghirdette felvételijét a magyar helyekre a 2010-2011 tanévre.
Bár összesen 34 helyre felvételizhetnek a magyar nyelven beszélők, ezeken a felvételi, valamint az oktatás román nyelven történik majd.

A magyarul beszélők az akadémia három karának több szakára is jelentkezhetnek. Ezek a szakok a következők: Rendőrségi Kar, Közrend és közbiztonság szak, rendőrség (15 hely, férfiak és nők számára); Rendőrségi Kar, Közrend és közbiztonság szak, határőrség (4 hely, férfiak és nők számára); Rendőrségi Kar, Közrend és közbiztonság szak, csendőrség (8 hely, férfiak és nők számára); Tűzoltó Kar, Tűzvédelmi berendezések szak (5 hely, férfiak); Levéltártan Kar, Levéltártan szak, (2 hely, férfiak és nők számára).

A karok magyar helyeire azon személyek felvételizhetnek, akik magyarul érettségiztek. A felvételi csakúgy, mint az oktatás is román nyelven történik. A felvételi próbák szakonként változnak, ugyanakkor közös bennük, hogy a felvételizőknek rendelkezniük kell román állampolgársággal, román lakcímmel, alaposan kell ismerniük a román nyelvet, valamint megfelelő egészségi állapottal kell rendelkezniük.


Igazoltatnak a szatmárnémeti rendőrök
Igazoltatnak a szatmárnémeti rendőrök


Az alsó korhatár 18 év, illetve 18 év betöltése a felvételi évében. Rendelkezniük kell érettségi diplomával, a büntetett előélet kizáró jelleggel bír, csakúgy, mint a párttagság. A líceumi évek alatti magaviseleti jegy nem lehet kisebb nyolcasnál. A rendőrség és tűzoltóság esetében a nők minimális magassága 160 cm-ben, míg a férfiaké 165 cm-nek van megállapítva.

A beiratkozás 2010 július 18-án 8 és 13 óra között, míg a felvételi próbák első kizáró szakasza 2010 július 19-25 között zajlik. A felvételi próbák szintén karonként változnak, azonban közös bennük a pszichológiai teszt, valamint az egészségi vizsgálat.

Az RMDSZ általános tájékoztató kampányt tervez megyei, illetve országos szinten is, mivel fontosnak tartja a fiatalok tájékoztatását erről a hivatásról is. Osztályfőnöki órákon, illetve különböző eseményeken igyekeznek majd a diákokat felvilágosítani magyarul beszélő rendőrök bevonásával.

A felvételivel és az oktatással kapcsolatban részletes információkat a www.academiapolitiei.ro oldalon találhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: