2016-04-02 14:01:39• hírek • Kocsis Zoltán

Rendőr akarsz lenni? Péntekig jelentkezhetsz!

Országosan megközelíti a kétezret, Szatmár megyében pedig az ötvenet a Román Rendőrség kötelékein belül betöltésre váró helyek száma. Akit érdekel a lehetőség, péntekig jelentkezhet!

A Román Rendőrség tájékoztatása szerint 14 feltételnek kell megfelelniük azoknak, akik úgy gondolják, szeretnének beállni a rendőrség soraiba. A kritériumok között szerepel többek között, hogy a jelentkezőnek román állampolgárnak kell lennie és rendelkeznie kell romániai tartózkodási hellyel. Az illetőnek bizonyítania kell fizikai és pszichikai alkalmasságát, rendelkeznie kell érettségivel, B kategóriás jogosítvánnyal. Fontos, hogy ne legyenek büntetőjogi előzményei, ismernie kell a román nyelvet, nem lehet tagja egyetlen politikai pártnak sem, esetleges tetoválásai pedig nem látszódhatnak ki még a nyári öltözet alól sem. A férfiaknak legalább 165, a nőknek legalább 160 centiméter magasaknak kell lenniük.

A jelentkezőknek három lépésből álló versenyvizsgán kell részt venniük. Elsőként a fizikai felmérésen. Amennyiben ezt nem teljesítik, akkor véget is ért számukra a kaland. Ha viszont ezt sikerrel veszik, akkor következik az írásbeli vizsga, ami egy három órás, 60 kérdésből álló feleletválasztós teszt. Az utolsó lépés pedig az interjú.

Az érdeklődők április 8-ig, péntekig jelentkezhetnek minden egyes megyei rendőrkapitányságon 08.00 és 16.00 óra között. Fontos, hogy a jelentkezést csakis személyesen, írásban és abban a megyében kell leadni, ahol az illető sikeres felvételi esetén dolgozni szeretne.

Romániában összesen 1854, Szatmár megyében pedig 48 új rendőrt alkalmaznának. Fontos megjegyezni, hogy Szatmár megyében kizárólag a községi rendőrőrsökön vannak betöltetlen helyek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: