2017-03-23 17:18:50• hírek • Szatmár.ro

Rendkívüli tanácsülésen szavazták meg Szatmárnémeti realista költségvetését

A csütörtöki tanácsülésen a városi tanácsosok egyöntetűen támogatták a polgármesteri hivatal által előkészített, majd egy hosszas konzultáció után véglegesített költségvetést.

Különösebb vita nélkül, egyhangúlag megszavazták a város költésgvetését. Ez nem csoda, hiszen a tanácsi frakciókkal konzultálva, javaslataik figyelembe vételével készült el a költségvetésről szóló határozattervezet. Kereskényi Gábor polgármester meg is köszönte a tanács munkáját, hangsúlyozva, hogy az idei költségvetés az elmúlt évekhez képest nagyon realista: olyan beruházások szerepelnek benne, amelyeket idén meg is lehet valósítani.

A város 297 millió lejes költségvetéséből 251 millió lejt költenek a működési költségekre – ebbe a kategóriába kerül a közszolgáltatások biztosítása, az útjavítások, a sportklubok, a kulturális intézmények, oktatási intézmények működtetése és még sorolhatnánk... 46 millió lej jut egyéb befektetésekre.

Sokat költenek például útjavításra és aszfaltozásokra: közel 23 millió lejt. A határozat szerint 2,25 millió lej lesz a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ költségvetése, közel 8,5 millió lejbe kerül az Északi Színház, közel 5,5 millió lejbe a Dinu Lipatti Filharmónia működtetése. A Városi Sportklub 3,5 millió lejből gazdálkodhat, míg az Olimpia labdarúgócsapatának működtetésébe 1,7 millió lejjel szál be a város.

A helyi rendőrség költségvetése a 2017-es évben 5,68 millió lej lesz. Az oktatási intézmények működtetése több mint 100 millió lejbe kerül.

A tömegközlekedésért felelős Transurban Rt. 5,9 millió lej támogatást kap, valamint 1,2 millió lejt új buszok vásárlására. A szociális szolgáltatások biztosítása érdekében számos civil szervezet kap támogatást a költségvetésből. A legnagyobb és legtevékenyebb Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet például 450 ezer lejt kap.

Az elfogadott határozattervezet ide kattintva tanulmányozható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: