2016-10-04 17:39:40• hírek • Szatmár.ro

Rendkívüli tanácsülésen döntöttek az Olimpia támogatásáról

A kedden megtartott rendkívüli tanácsülésen a városi tanácsosok szavazatukkal megváltoztatták a Olimpia alapszabályzatát, aminek köszönhetően újabb támogatást adhattak a csapatnak - így törleszthetik a játékosok felé négy hónapja halmozódó adósságot is.

Rendkívüli városi tanácsülést tartottak kedden 14 órától a polgármesteri hivatalban. Egy perces néma csend előzte meg a határozati pontok megbeszélését, a résztvevők így emlékeztek meg Mihai Ghencean nemrég elhunyt újságíróról és Gavril Ardelean akadémikusról, a Vasile Goldis Nyugati Egyetem szatmári tagozatának most elhunyt rektoráról.

Ezt egy örömtelibb pillanat követte: elismerő oklevelet és egy kisebb jutalmat kapott Roman Ioana diák, aki a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgáján a megyében egyedüliként 10-es átlagot ért el.

Aztán következtek a határozati pontok. A tanács egyöntetűen megszavazta az Olimpia labdarúgócsapat működéséről szóló alapszabályzat megváltoztatását. Ezzel gyakorlatilag meg is nyílt a lehetőség a klub újabb összeggel való támogatására. Dióhéjban: a változtatással 1,7 millió lejre nőtt az összeg, amivel egy évben a városi tanács támogathatja a csapatot. "Ez az összeg egy felső határ, nem jelenti azt, hogy minden évben ennyit kap a klub" - magyarázta Kereskényi Gábor polgármester.

A határozati pontok között volt a költségvetés-kiegészítés is: az Olimpia 400 ezer lejt kapott, így megszűnik az áldatlan állapot, miszerint a játékosok már négy hónapja nem kaptak fizetést. "A fiúk nem kaptak fizetést, mégis mindent beleadva küzdöttek minden meccsen" - mondta Kereskényi. Emlékeztetett: az Olimpia előző vezetői három hónap alatt elköltötték az éves költségvetés szinte egészét, ezért került gondba a csapat és ezért voltak kénytelenek újabb összeggel támogatni a klubot.

Szintén a kötségvetéskiegészítés részeként szavazták meg napelemes villanyoszlopok vásárlását. A Digului utca felújítása kapcsán a tervezők kihagyták a közvilágítás oszlopait, így azt most külön kell megvásárolni. A hétfőn tartott sajtótájékoztatón a Digului utca is szóba került. Akkor Adrian Albu alpolgármester kijelentette: hamarosan használatba lehet venni az utcát, amely gyakorlatilag egy nagyon fontos kijáratot jelent majd a 16-os lakónegyedből.

A tanácsosok megszavazták annak a 20 négyzetméteres területnek a leválasztását is, amellyel komoly gondok adódtak az értékesítést célzó árverés kapcsán. Ezt 20 ezer euróért vette meg valaki, aki borsot akart törni a plázát építeni szándékozó NEPI befektetői alap orra alá. Ám miután kiderült, hogy a vásárló üzlettársa egy szintén pláza-ügyben tevékenykedő vállalkozónak, a tisztességes verseny sérülése miatt érvénytelenítették a licitet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: