2016-12-05 12:32:13• hírek • Választási hirdetés

Rendkívüli születésnap Egriben

Van múltunk, jövőnk is lesz - hangsúlyozta Márton Zsuzsa, Egri község polgármestere vasárnap délután a település 800-adik születésnapján.

Egy egész napos ünnepségsorozattal emlékeztek meg a község elöljárói és lakosai a rendkívüli évfordulóról. Az eseményt pedig Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Biró Zsolt az MPP elnöke, Magyar Lóránd és Erdei D. István RMDSZ-es képviselőjlöltek is megtisztelték jelenlétükkel.

„A Szamoshát e kis településén 800 éve megmaradtunk. Magyarok, románok, ukránok itt élünk egymás mellett, de még mindig nem ismerjük egymást, egymás szokásait és hagyományait, mint az illene, s ezen javítani szeretnénk a következőkben. Tiszteletben tartva múltunkat, megértve jelenünket -  így lesz jövőnk is" - fogalmazott a polgármester asszony köszöntő beszédében. Az elmúlt években gyakran volt feszültség a településen, hosszú idő után most először ünnepelt együtt a település apraja-nagyja.

„Olyan településen vagyok, ahol voltak feszültségek - de végignézve a teremben most az emberek együtt vannak és együtt tudnak ünnepelni. Azt kívánom az egrieknek, hogy leszármazottaik 800 év múlva is itt legyenek, és ilyen összefogó közösség legyen itt akkor is"- fogalmazott köszöntő beszédében Magyar Lóránd, RMDSZ-es parlamenti képviselőjelölt.

Ugyanakkor Egri község az, ahol a statisztikai adatok szerint a legnagyobb a népszaporulat a megyében. Ezt értékelve Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke egy bölcsőt hozott ajándékba a település legfiatalabb lakosának.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: