2011-08-22 13:13:10• hírek • Póti Orsolya

Rendkívüli szabadtéri koncertre készül a Filharmónia

Az elmúlt évben különösen nagy sikernek örvendett a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia által szervezett szabadtéri szimfonikus koncert. Ezért a zenészek úgy gondolták megismétlik a rendezvényt, és újra színvonalas zenével töltik meg a város új központját, hagyományt teremtve a szabadtéri koncertekből.

Egy-két hónap szünet után ismét munkához láttak a szatmári filharmónia zenekarának tagjai, újra jobbnál jobb koncertekre invitálva meg a közönséget. Augusztus 19-én, este a Római Katolikus Püspöki Palota aranytermében hallhatták a Consonantia zenekar kamarakoncertjét, amelyet Ruha István születésének 80-ik évfordulója alkalmából szerveztek. Az est szólistái Fátyol Rudolf hegedűművész és Varga Crina csellós voltak.

Ezen a héten pedig rendkívüli szabadtéri koncertre készülnek, amelyet Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere vezényel majd.

„Azt szeretném, hogy a szabadtéri koncertjeink tradícióvá váljanak. Az elmúlt évhez hasonlóan, ezen a nyáron is előadjuk azt a műsort, amelyet nemsokára a németországi turné során, a Düsseldorfi kastélyban mutatunk be. A csütörtöki rendezvény tulajdonképpen egy bemutató koncert a szatmáriaknak, hiszen már többször is kijelentettem, hogy számomra a szatmári közönség a legfontosabb." - nyilatkozta Dr. Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója.

Mint megtudtuk a rendezvényen könnyed, közismert darabok - többnyire Strauss és Brahms művek - hangzanak majd el. A tavalyi szabadtéri koncerten több mint ezer személy vett részt, ezúttal pedig még több érdeklődőre számítanak a szervezők. Ennek érdekében pedig megnövelték az ülőszékek számát, az idősebbekre gondolva. A gyönyörű dallamok mellett, a rendezvény több meglepetéssel is szolgál. A részvétel díjtalan.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: