2018-07-26 13:11:41• hírek • Bede Emőke

Rendkívüli razzia: ötven egyenruhás özönlötte el hajnalban Szatmárzsadányt

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Újabb fejezettel gazdagodott a szatmárzsadányi romák története: azt követően, hogy az egyik csoport nemrégiben a rendőrséghez fordult támogatásért, szerda hajnalban az egyenruhások razziát tartottak a településen.

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint nem kevesebb mint 40 rendőr és 10 csendőr jelent meg Szatmárzsadányban. Az egyenruhások összesen 120 személyt igazoltattak, közülük 67-et kísértek be a rendőrség székhelyére, ahol az ujjlenyomatvétel után regisztrálták őket az adatbázisba is. Emellett 47 személyt pénzbírságban is részesítettek, ezek összértéke eléri az 5900 lejt.
 

Az eset előzményei között szerepel az a tömegverekedés, mely két roma csoport között robbant ki egy nemrégiben, illetve az a segélykérés, melyet az egyik klán tagjai fogalmaztak meg nemrégiben a rendőrség székhelye előtt. Elmondásuk szerint ugyanis a másik csoport mindenféle legális formát mellőzve él Szatmárzsadányban, mi több, folyamatosan zaklatják a környezetükben élőket. Ez olykor tetlegességig is fajult, az utóbbi időben pedig tarthatatlanná vált a helyzet. Épp ezért fordultak a hatóságokhoz segítségét, s úgy tűnik, kérésük értő fülekre talált. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: