2019-03-20 11:47:56• hírek • Bede Emőke

Rendkívüli rajtaütés: ecstasy, kokain és több ezer euró került elő a házkutatások során

Amit egykor csak a bűnügyi sorozatokból és a videójátékokból ismertünk, manapság már itt van tőlünk egy karnyújtásnyira. Legalábbis erre enged következtetni az az akció, melyet a szervezett bűnözés ellen harcoló rendőrségi osztály, illetve a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szervezett a keddi nap során.

A példátlan rajtaütés célpontja egy országos, illetve nemzetközi szinten is tevékenykedő bűnbanda volt, akik főként kábítószerben utaztak. A keddi akció egyszerre több színtéren is zajlott: míg az egyik férfira a nyílt utcán csaptak le, addig a csapat másik része három házkutatást is tartott. A bevetés pedig meg is hozta az eredményét, ugyanis megyénkben ritkán látott fogást könyvelhettek el a fedett ügynökök.

 

A Szatmárnémetiben, a 15-ös lakónegyedben félreállított autóban 494 darab MDMA, ismertebb nevén ecstasy tablettát találtak, a három Szatmár megyei ingatlan átvizsgálása során pedig további 1404 pirulát találtak a szerből. Ugyanakkor egy simítózáras zacskóban 105 grammnyi fehér anyagra, vélhetően kokainra bukkantak. S hogy milyen jól ment a biznisz, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az egyik lakásban 4800 eurónyi készpénz is volt. Ha ez még nem volna elég, akkor eláruljuk, hogy egy légpuskát és több, pénztranzakciót igazoló dokumentumot is találtak.



A nyomozás során megállapították, hogy a kábítószer vélhetően Hollandiából származik, melyet a banda egyik tagja egy személyszállítási cég szolgáltatásait kihasználva, mosószeres dobozokba rejtve csempészett Romániába. Az ügyészség döntése értelmében egy 40 éves batizi és egy 39 éves érendrédi férfit helyeztek 24 órára őrizetbe, de ez nem azt jelenti, hogy az ügyet ezennel le is zárták. A nyomozás folytatódik: a cél a teljes bűnszervezet feltérképezése és felszámolása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: