2014-10-05 09:17:07• hírek • Szatmár.ro

Rendkívüli püspöki szinódus kezdődik a Vatikánban

A mai katolikus egyház és a laikus társadalom egyik legaktuálisabb kérdésköre, a család lesz a témája a Vatikánban vasárnap kezdődő rendkívüli püspöki szinódusnak. Az egyház egy része és a sajtó is fordulatot vár a Ferenc pápa meghirdette találkozótól.

Több mint 250 pap és laikus tanácskozik két héten át a Vatikánban a házasság előtti párkapcsolatról, házasságról, családalapításról, gyermekvállalásról, a gyermekek neveléséről, a párkapcsolatok elromlásáról, válásról.

Lesz szó a házasságon kívül és egyneműek közötti párkapcsolatban élőkről, a hagyományos családi modell problémáiról és felbomlásáról, a társadalom tartóoszlopának nevezett család nehézségeiről a gazdasági válság okozta egyre mélyebb szegénységben.

Milyen segítséget tud adni a mai egyház ezekre az egész világon aktuális kérdésekre - erre keres választ az október 5-19. közötti püspöki szinódus. A találkozót és témáját Ferenc pápa tűzte ki tavalyi pápává választása után néhány hónappal. Az argentin pápa a családok megszólítását jelölte meg az általa vezetett egyház első és legsürgetőbb kihívásának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: