2018. szeptember. 25., kedd
Névnap:
2017-07-30 09:33:36• hírek • Agerpres.ro

Rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását kezdeményezte Dragnea

Szerdán tárgyalja a képviselőház házbizottsága Liviu Dragnea házelnök igénylését, amelyben rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását kéri az augusztus 2-a és 4-e közötti időszakra.

A házbizottsági ülésre szerdán 11 órától kerül sor, az egyetlen napirendi pont Dragnea igénylésének megtárgyalása - áll a képviselőház szombati közleményében.

Mihai Tudose kormányfő úgy nyilatkozott, rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását kérte az egyik legnagyobb hazai energetikai központ, a bukaresti ELCEN ügyének megtárgyalására. A miniszterelnök akkor azt mondta, lehetséges, hogy más témák is napirendre kerülnek.

A Nemzeti Liberális Párt elnöke, Ludovic Orban szombaton azt nyilatkozta, ha összeül a parlament, a PNL kérni fogja a pénzügyminiszter meghallgatását az első félévi "katasztrofális" költségvetési mutatók kapcsán.

"Ugyanakkor a Nép Ügyvédjét is kérni fogjuk, hogy jelenjen meg a parlament előtt. Azt akarjuk, hogy támadja meg az alkotmánybíróságon a 4-es rendeletet, amelynek értelmében a részmunkaidős alkalmazottak után is legalább a bruttó minimálbérnek megfelelő társadalombiztosítási és egészségbiztosítási járulékot kell befizetni" - mondta Orban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: