2019-11-14 08:19:36• hírek • Blikk.hu

Rendhagyó tanórát tartott Ózdon Trokán Nóra és Nagy Ervin

A Tanár című sorozat két főszereplői, a színészek a Magyar Református Szeretetszolgálat Válaszút Digitális Programjában résztvevő, 7-8. osztályos gyerekekhez látogattak el Ózdra, hogy a tanulási nehézségek leküzdéséről beszélgessenek.

A projektben jelenleg 60 gyermek vesz részt, akik mellé olyan kortárs segítőket keres a Szeretetszolgálat, akik Skype-on keresztül korrepetálják társaikat azokból a tantárgyakból, melyekből segítségre szorulnak. Az ózdi gyerekek nemrégiben megkapták az MRSZ-től azokat a tableteket, melyek segítik a digitális tananyagok elsajátítását, ehhez pedig mind a 60 tanuló saját SIM-kártyát kap a programot támogató Telenortól, havi 30 gigabájt Hipernettel.
 

A EFOP-5.2.1-17-2017-00011 „Válaszút – Komplex digitális program a sikeres életpályáért” elnevezésű projekt több összetevős, komplexen foglalkozik a hátrányos helyzetből induló fiatalokkal. A szervezet munkatársai, önkéntesei, mentorai révén segítséget nyújt a tanulásban, később a pályaválasztásban, és családgondozás is zajlik.
 

A fiataloknak mindemellett különböző csoportos tematikus foglalkozásokat is tart a Szeretetszolgálat, ahol a tudásmegosztás mellett fontos ügyekre is ráirányítják a gyerekek figyelmét. Így például központi téma - többek között - a drogprevenció és bűnmegelőzés, a pénzügyi tudatosság vagy épp a tanulási nehézségek leküzdése.

 

„A Tanár című sorozat minden epizódjában egy fontos, a korosztályt érintő társadalmi témát dolgoz fel, ezért arra gondoltunk, hogy az egyik ilyen tematikus beszélgetésünkön a tanulási nehézségekről szóló részt megnézzük a gyerekekkel. Nagy örömünkre szolgál, hogy a beszélgetésre ellátogatott hozzánk a sorozat két főszereplője. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek számára maradandó élmény marad a találkozás és a beszélgetés is” – mondta el Bakos Zsuzsanna, a program koordinátora.

 

A gyerekek kezdetben megszeppenten figyelték a két színészt, aztán gyorsan bizalmukba fogadták őket és egy felhőtlen beszélgetés indult el. A fiatalok közül mindenki szeretne továbbtanulni, sokan közülük igazi hiányszakmák iránt érdeklődnek. Van, aki villanyszerelő, fodrász, rendőr vagy épp védőnő szeretne lenni.
 

„Olyan nincs, hogy mindenben jó valaki, nem is kell mindenben ugyanolyan jónak lenni. Fontos, hogy megtalálják a gyerekek azt, ami valójában érdekli és motiválja őket. És ha ez megvan, akkor a környezetüknek nagy felelőssége van abban, hogy megkapják a kellő támogatást céljaik eléréséhez” – mutatott rá Nagy Ervin.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: