2013-04-05 16:18:34• hírek • Szatmár.ro

Rendhagyó oktatási hét a Caritas intézményeiben

Az idei rendhagyó oktatási hét keretében több száz gyermek tett látogatást a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szociális intézményeiben. A diákoknak lehetőségük nyílt megismerkedni a központok tevékenységével, a szolgáltatásokkal, azokkal a gyerekekkel és fiatalokkal akik nap mint nap oda járnak.

A Barátság Házában sűrű, látogatókban gazdag program folyt. Kedden a Sportlíceum diákjai látogattak el ide egy kosár meccs erejéig, csütörtökön a Mircea Eliade iskola két csoportja  pénteken pedig  a Ion Creanga iskola diákjai kézműves foglalkozásokon vettek részt a központba járó gyerekekkel közösen.

A „Don Bosco" óvoda sem szűkölködött látogatókban. Az Avram Iancu iskola két osztálya jött el a gyerekekhez, hogy közös játékkal töltsenek egy napot.

A Szt. Pál Központban, a Drog Prevenciós Iroda munkatársai vizsgadrukk tréninget tartottak a Református líceum és a Gheorghe Dragos Közgazdasági Kollégium 43, XII. osztályos diákjának. A Ion Slavici Kollégium egyik IX. osztálya team buildingen, és a Gheorghe Dragoş Közgazdasági Kollégium XII. C osztálya kommunikációs tréningen vettek részt

Az erdődi Integretto Oktatási központ óvodásai kedden a Nyuszi műhelyében tevékenykedtek a helyi Napközi Óvoda növendékeivel együtt. Szerdán ellátogattak a helyi könyvtárba majd pedig csütörtökön egy gyermekorvos tett látogatást az intézményben. Mesélt a gyerekeknek az egészség fontosságáról és megismerkedtette őket azokkal az orvosi eszközökkel amelyekkel a rendelőben találkozhatnak a kicsik. Pénteken kis kiránduláson vettek részt a gyerekek és fákat ültettek az óvoda udvarán.

A Caritas intézményeibe látogattak a diákok

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium 1. osztályos kisdiákjai Alsóhomoródra látogattak a Gyöngy Ház, Foglalkozás Terápiás Integrációs Központba. Itt a sérült fiatalokkal közösen korongoztak, szőttek és festettek, de alkalmuk nyílt megismerkedni a gazdaságban élő állatokkal is.

A nagykárolyi Szt. Teréz Nappali foglalkoztató központba járó fogyatékkal élő gyerekek is vendégeket fogadtak az elmúlt héten: a 3-as számú óvoda középső, román nyelvű csoportját, a Vasile Lucaciu iskola speciális, összevont I és II osztályát valamint a 6-os számú óvoda magyar csoportját. Pénteken a központba jár gyerekek ellátogattak a nagykárolyi Kalazanci Szt. József római katolikus templomba.

Rendhagyó iskolai hét a Caritas intézményeiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: