2008-10-28 12:32:12• hírek • Szatmár.ro

Jól szerepeltek a diákok

Hétvégén zajlott Sepsiszentgyörgyön az országos ECL-konferencia, mely keretében átadták az azt megelőző angol verseny legjobbjainak járó díjakat. A Református Gimnázium, illetve a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egy-egy diákja dícséretben részesült.

A szatmárnémeti Református Gimnázium két éve hivatalosan is ECL-vizsgaközpont, ami azt jelenti, hogy az egész Európai Unióban elsimert angol, illeve német nyelvdiplomát jogosultak kiadni a sikeresen vizsgázóknak. Az idei évben Sepsiszentgyörgyön rendezték meg azt az országos szintű versenyt, melyen összesen 22 refis illetve kölcseys felsőtagozatos diák vett részt.

A versenyen haladó-középfokú szinten mérték össze tudásukat a diákok. A csaknek 200 jelentkezőből kiválasztották a legjobb hatot, akik a döntőn is részt vettek, közöttük egy refis, Doroghy Evelyn (XII. osztályos tanuló) és egy kölcseys, Erdei Dolóczki Csilla (X. osztályos tanuló) is bejutott. Mindketten dícséretben részesültek a 25-i díjkiosztón.

„A verseny célja elsősorban, a vizsgaközpontok népszerűsítése, hiszen még sokan nem tudják, hogy nem kell a nagy egyetemi központokba utazni ahhoz, hogy valaki nyelvvizsgázhasson, mivel ezt Szatmárnémetiben is megteheti. A vizsgán elsősorban az idegen nyelven való kommunikációra fektetik a fő hangsúlyt. Büszkék vagyunk rá, hogy két szatmári diák ilyen kitűnően szerepelt ezen a versenyen"- mondta el a Szatmár.ro-nak Boga Ferenc, a szatmári ECL központ vezetője, a Református Gimnázium igazgató-helyettese.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: