2015-10-31 09:23:37• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Rendhagyó nap a reformáció ünnepe alkalmából a Refiben

A reformáció emléknapja alkalmából változatos programokon vehettek részt a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai.

A rendhagyó nap pénteken reggel 8 órakor istentisztelettel kezdődött a Láncos templomban, ahol Gellén Sándor, a Nagybányai Református Egyházmegye esperese hirdetett Igét. Prédikációjában elmondta, hogy a reformáció ünnepén nekünk nem a XVI. századig kell lélekben visszamenni, hanem a forrásig, a Golgotáig. Ilonczai Zsombor iskolalelkész köszöntése után Póti Eduárd történelemtanár a 425 éves Vizsolyi Bibliáról tartott előadást, majd ünnepi műsorra került sor Szilágyi Éva igazgatónő és Mátyás Erika zenetanárnő felkészítésével.

Istentiszteletet követően színes programok várták a különböző korcsoportokat. A kicsikhez a még kisebbek érkeztek, azaz református óvodások látogatták meg a kisiskolásokat, közösen tartva csoportos foglalkozásokat a tanítónők és óvónők.

A legnagyobbak a Láncos templom gyülekezeti termében állásbörzén vehettek részt. Teológus, jogász, rendőr, orvos, asszisztens, közgazdász, vegyész, tanár, újságíró, manikűrös, pedikűrös, fodrász jelöltekkel beszéltek a már szakmában levők, tanácsot adva nekik. A workshopot Ilonczai Zsombor és Fülöp Tamás bonyolította le.

A X. és XI. osztályosok érdekes egyháztörténeti vetélkedőn mutatták meg tudásukat és kreativitásukat az iskola dísztermében. A verseny témája, a magyar nyelvű bibliafordítások, alapján rövid kisfilmeket készítettek el ez alkalomra a diákok, melyből kiderült, hogy van még jó néhány olyan fiatal, aki Isten élő szavának tartja a Szentírást. Mindegyik osztály egy színdarabot is előadott, és írásbeli megmérettetés is volt. A zsűri tagjaira, Rácz Ervin és Kürti Tamás lelkipásztorokra nehéz feladat várt, mert valóban ötletes és céltudatos gondolatok hangzottak el.

Több csoportban, az általános- és középiskolások számára megrendezték a Vallásos Versek Versenyét, Keresztes Szőke Erzsébet és Varga Bressel Christiane magyartanárnők szervezésében. Bara Csaba a kilencedikeseknek mutatta meg Szatmárnémeti város nevezetességeit, de tartottak a diákok számára kézműves-foglalkozásokat és sportvetélkedőket is, melyek közül a foci volt a legnépszerűbb, Vlad Olivér tornatanár bíráskodásával.

Tartalmas napot töltöttek el a refisek, melyből nem hiányozhatott a jókedv sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: