2020-03-30 09:52:59• hírek • Bede Emőke

Rendhagyó módon rendelnek hétfőtől a poliklinika szakorvosai

Amint arról a Szatmár.ro elsőként beszámolt, március 24-től kezdődően két hétre felfüggesztették a járóbeteg-szakellátó, közismertebb nevén a régi poliklinika működését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kezelésre szoruló pácienseket teljesen magára hagyta volna az egészségügy.

Azoknak a betegeknek, akiknek a március 24. és április 6. közötti időszakra szólt az előjegyzésük, a háziorvosukhoz kell fordulniuk, még abban az esetben is, ha szakorvos által kiállított receptre van szükségük az újabb adag gyógyszer kiváltásához. Fontos továbbá azt is tudni, hogy a betegszabadságokat igazoló okmányokat az intézmény a későbbiekben bocsátja ki – hívta fel a figyelmet a legfontosabb változásokra a Szatmár Megyei Tanács.


Nem sokkal később a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház is közleményt adott ki, melyben arról értesítették a lakosságot, hogy március 30-tól, azaz hétfőtől az intézmény szakorvosai telefonon keresztül, azaz személyes találkozás nélkül rendelnek. Mint írják, ezt a lehetőséget kifejezetten azon egészségbiztosítással is rendelkező páciensek számára hozták létre, akiknél valamilyen akut probléma jelentkezik. A heveny panaszokat tapasztaló páciensek a telefonos konzultáció után elektronikus formában (e-mail, WhatsApp) kapják meg az orvos által kiállított dokumentumokat. A kórház vezetősége ezzel kapcsolatban arra kéri a lakosságot, hogy ne terheljék le a vonalakat, azaz csak valóban indokolt esetben tárcsázzák az ide kattintva elérhető számokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: