2019-12-20 14:36:29• hírek • Bajnai Botond

Rendhagyó földrajzórán vettek részt pénteken a refisek

Péntek reggel zsúfolásig telt a Szatmárnémeti Református Gimnázium díszterme: Kollár Lajos hegymászó a klímaváltozás környezetünkre gyakorolt hatásairól beszélt a diákoknak.

 

Végéhez érkezett Kollár Lajos magyar hegymászó, az idei év decemberére tervezett erdélyi-partiumi iskolai körútja, mely során a hónap eleje óta 12 település tanintézményeibe látogatott el és a klímaváltozás környezetünkre gyakorolt hatásairól beszélt a diákoknak.

Az előadás sorozat utolsó állomása Szatmárnémeti volt, a Református Gimnázium dísztermében a középiskola IX–XII. Osztályos diákjai lehettek tanúi a Magyar Himalája Expedíciók csapata hegymászójának eszmefuttatásainak.



 

Az előadás során olyan kérdéseket tett fel, hogy: Vajon létezik-e drasztikus éghajlatváltozási folyamat? Hétköznapi életünkben, környezetünkben milyen jelek mutatkoznak e fontos kérdésben? Mit tegyünk, mit tehetünk? illetve, hogy Meddig terhelhető a földgolyó gondatlan lakói által?

Ezeket a kérdéseket nem csak feltette, de igyekezett választ is adni rájuk, képletes, jól érthető példákat hozva fel a globális felmelegedés, az éghajlati változások alakulására.

A tanulságos előadást a diákok nagy érdeklődéssel figyelték.

 

A rendhagyó földrajzórák az Erdélyi Kárpát Egyesület szervezése révén valósultak meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: