2010-04-09 14:51:06• hírek • Balvinszky Sándor

Önkéntesek Nemzeti Hete

A Caritas Önkéntes Központ idén is megszervezi az Önkéntesek Nemzeti Hetét április 19 és 25 között, melynek keretein belül, közösen a Drogprevenciós központtal, a Caritasszal és egyéb szervezetekkel, különböző programokat szerveznek.

Idén a Föld Világnapja alkalmából a programok közé tartozik egy óriási fehér ponyva leterítése az Új-központba található ''Coposu" sétányon, amire a gyerekek rajzolhatnak, kifejezhetik a földhöz fűződő gondolataikat, érzéseiket. Többek közt egy kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, ahol szó esik majd új önkéntesek toborzásáról, mivel sok önkéntes más városokba folytatja tanulmányait.

A szatmárnémeti Caritas Önkéntesek Központja több mint hét éve működik városunkban, tagjai pedig idén is szorgoskodnak. Az országos önkéntes központok hálózatának tagjaként a többi tizennégy központtal közösen is sok országos szintű programot szerveztek már.

A Caritas Önkéntes Központ idén is belendül, hisz immár tízen öt állami és egy alapítványi líceumba is vannak önkéntes koordinátorai akik együttműködésben segítik egymást több program megszervezésébe. Közreműködnek az idén megszervezésre kerülő Caritas jubileumi évfordulójának előkészületeiben is.

Tavaly október 12-én került sor városunkra az Önkéntesek Karavánja program keretein belül amiben országszinten mind a 15 önkéntes központ részt vett. A karavánt követően Szatmárnémetiben is elindult a központ „Lépés a mesevilág felé" című programja, ami idén is sok gyereknek fog segíteni. Az állandó csütörtöki program célja a kórházban tartózkodó gyerekek bent-létének könnyebbé tétele, felvidítása, a rossz élmények feledtetése. A program jövőhét csütörtöktől folytatódik mivel januártól-Húsvétig karantén vol az újkorházba.

A Caritas Önkéntes Központ egyébként idén is megjutalmazza legaktívabb önkénteseit. Június végén - július elején a Drogprevenciós központtal együttműködésben 15 szerencsés önkéntes - fáradhatatlan munkája jutalmául - eljuthat egy ausztriai táborozásra. Az Önkéntes Központ továbbá december 5, az Önkéntesek Világnapján, elismerő okleveleket is osztanak a szorgos önkénteseknek.


Új programokra készülnek az önkéntesek
Készülődés az Önkéntesek Nemzeti Hetére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: