2011-04-06 12:41:36• hírek • Póti Orsolya

Szimpózium a Roma Világnap alkalmából

Ünnepséget és szimpóziumot szervez április 8-án a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ a Romák világnapja alkalmából.

A Romák világnapja alkalmából április 8-án, pénteken 10 órai kezdettel ünnepi rendezvényre kerül sor a Szatmári Alkotóház előadótermében a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében. Az érdeklődők „Április 8.-a jelentősége" címmel hallgathatnak szimpóziumot, ezt követően pedig táncos-verses előadásokat láthattak.

A rendezvényt Covaci Gheorghe, a Szatmár Megyei Prefektúra roma-ügyi tanácsadója nyitja meg, ezután pedig Gheorghe Toduti a romák történetéről szóló előadására kerül sor; Rozalia Bondrea a romák nyelvéről tart előadást; Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója a romák kultúrájáról mond el néhány érdekes információt, Gabor Ambrozie pedig a Szatmár megyei Gábor cigányok életéről tart beszámolót.

Az említett előadókon kívül még felszólal Simona Salagean, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség képviselője, Mihály István és Enyedi István tanárok. A kulturális műsort művészi előadás, tánc, zene és szavalat zárja.


Ünnepi rendezvényre kerül sor a Romák Világnapja alkalmából
Ünnepi rendezvényre kerül sor a Romák Világnapja alkalmából


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: