2013-01-09 15:52:40• hírek • Póti Orsolya

Rendezvényeik színvonalának javítására összpontosítanak

A legnagyobb látogatottságot a Városnapok érte el
A legnagyobb látogatottságot a Városnapok érte el

2012-ben közel ötven kulturális rendezvénnyel - koncertekkel, előadásokkal és táncfellépésekkel - várta a nagyérdeműt a szatmárnémeti G.M. Zamfirescu Kulturális Központ. A legnagyobb látogatottságot a Városnapok érte el, de a Samfest Rock Fesztivál is szép számú érdeklődőt vonzott - tudtuk meg Maria Magdalena Mateitől, a központ sajtóreferensétől.

Felújítási munkálatok közepette kezdték az új évet a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ munkatársai, ugyanis most van soron székhelyük emeleti termeinek funkcionálissá tétele. A központ körülbelül egy éve talált új otthonra, a Szakszervezetek Művelődési Házának egyik épületrészében, melynek tetőszerkezetét még az elmúlt évben helyrehozta és a fűtésrendszer javítását is megoldotta.

A tavaly még irodahelyiségként használt nagy teremből az elmúlt hónapokban több kisebb szobát alakítottak ki és tervben van még a pinceterem átalakítása is, amely különféle koncerteknek adna otthont. Az első emeleten lévő helyiségeket próbateremnek használhatja majd a központ zenészcsapata, a színjátszócsoport, vagy éppen egy-egy tánccsoport, míg a második emeleten kapnak helyet az irodák.

A munkálatok miatt azonban nem áll meg az élet a központban, hiszen erre az évre is számtalan terveik, elképzeléseik vannak a kulturális rendezvények kapcsán. Hátrány azonban az, hogy az éves költségvetési keretről csak februárban tájékoztatja a központot a Polgármesteri Hivatal, így addig semmi konkrét esemény szervezéséhez nem foghatnak neki.

„Az elmúlt évben közel ötven különféle rendezvénnyel vártuk a közönséget. Megrendeztük a Városnapokat, mely mint minden évben, tavaly is nagy sikernek örvendett, valamint lebonyolítottuk a Samfest Rock és Samfest Jazz fesztiválokat is, melyek szintén szép számú érdeklődőt vonzottak" - mondta el a Szatmár.ro-nak Maria Magdalena Matei.

Az említett rendezvényeken kívül, a központ szervezésében több koncertre, táncversenyre, folkműsorra, kiállításra, színdarabokra és gyermekműsorra is sor került az elmúlt évben. Az intézmény más szatmári intézményekkel és szervezetekkel együttműködve szórakoztató programokra invitálta meg a közönséget. Többek között ilyenek voltak a Szatmári Zsidó Hitközséggel szervezett klezmer koncertek, melyek nagy látogatottságnak örvendtek.

„Ugyan még nem tájékoztattak a költségvetési keretről, de abban biztosak vagyunk, hogy az olyan nagyobb események, mint a Városnapok, a Samfest Rock és a dzsesszfesztivál idén is megrendezésre kerülnek. Emellett továbbra is ápolni szeretnénk a kapcsolatot a különféle intézményekkel és szervezetekkel, illetve folytatni azokat a tevékenységeinket, amelyek eddig is elnyerték a közönség tetszését. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a továbbiakban nagy hangsúlyt fektessünk rendezvényeink színvonalára is, hiszen nem az események mennyisége, hanem elsősorban ezek minősége számít" - magyarázta Matei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: