2009-02-09 17:24:41• hírek • Ferenczi Noémi

Rendeződni fog a helyzet

Hétfőn megbeszélésre hívta össze a vidéki buszjáratokat működtető cégek tulajdonosait Kereskényi Gábor, a város közszállításáért felelős alpolgármestere. A megbeszélésen fő témája a vidéki buszjáratok parkolási lehetőségeinek számbavétele volt, ugyanis elsejétől sem a Székesegyház, sem pedig a Cuza Voda utcai megállót nem használhatják.

A találkozóra összesen 16 cég képviselője volt hivatalos, csupán 3-an hiányoztak. A megbeszélés a párbeszéd jegyében zajlott, ugyanis úgy az önkormányzat, mint a cégek képviselői elmondták ellenvetéseiket, problémáikat. Az első probléma ami felvetődött természetesen a parkolás kérdése, hiszen március elsejétől mindenképp új megállóhelyet kell találniuk. A törvény szerint, a buszállomáson lenne a helyük, azonban mivel a buszállomás magánkézen van, bérleti díjat kell fizetni érte és nem is keveset - járatonként körülbelül 2-2,5 eurót - hangzott el a megbeszélésen.

Kereskényi Gábor a Szatmár.ro-nak elmondta, annak ellenére, hogy a prefektúra felfüggesztette a Transurban székhelyén egy új buszpályaudvar létesítésére vonatkozó tanácsi határozatot, továbbra sem hanyagolják a dolgot.

A cégtulajdonosok felvetették, hogy nem lenne-e lehetőség arra, hogy a Decebal híd lábánál lévő parkolóban kapjanak helyet buszaik. Ennek a hétnek a folyamán ülésezni fog a közlekedési bizottság, akik tanulmányozni fogják ennek lehetőségét.

Továbbra is várjuk a megyei tanács azon határozatát, mely kimondja, hogy a jelenlegi buszállomásnak van-e megfelelő kapacitása ezen buszjáratok befogadására. Amennyiben nincs, alternatív megállókat fogunk kijelölni szerte a városban - tette hozzá Kereskényi.

A személyszállító kisbuszok nem állhatnak majd meg mindenhol.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: