2015-07-20 15:24:43• hírek • Szatmár.ro

Rendeződik az Olimpia helyzete

Szatmárnémeti Városi Tanácsa hétfőn rendkívüli tanácsülésen döntött az Olimpia labdarúgócsapat statútumának módosításáról - aminek köszönhetően a város a törvényeknek megfelelően tudja támogatni a klubot. A tanács egyelőre pénzt nem utalt ki, erről a következő ülésen szavaznak, de a sárga-kékek megnyugodva vághatnak neki az új szezonnak.

Hétfőn rendkívüli tanácsülést tartott a városi tanács, amelyen mindössze egyetlen megvitatásra, illetve megszavazásra váró pont szerepelt: az Olimpia labdarúgócsapat statútumának megváltoztatása. "Eddig az alapszabályzat szerint a városi tanács a gyerekek és ifik focioktatását támogathatta, az új statútum szerint viszont a felnőttcsapat működésére is felhasználható az általunk kiutalt pénz" - magyarázza Maskulik Csaba városi tanácsos.

Az Olimpia már pénteken, a városi tanács dönését megelőzően és a pozitív döntésben bízva beiratkozott a hamarosan induló második ligás focibajnokságba. A jelentkezési határidő egyébként július 20. volt, ám a csapat vezetősége nem akarta utolsó pillanatra hagyni ezt. Most, hogy az akadályok elhárultak a városi tanács részéről az Olimpia támogatása elől és nagy valószínűséggel a következő ülésen a pénz kiutalását is megszavazzák a tanácsosok, a csapat leadhatja a költésgvetés-tervezetét is - ennek határideje július 22.

A most megszavazott szövegben benne foglaltatik, hogy mire költheti a költségvetés-hozzájárulást a csapat, és az is szerepel, hogy milyen eredményt várnak el a hamarosan kezdődő idényben a sárga-kék gárdától. Az elvárás nem tűnik nehezen teljesíthetőnek: a fiúkat a bajnokság végén az első nyolcban szeretnék látni.

A Szatmárnémeti Olimpia az elmúlt két hétben több felkészülési meccset is játszott: az NB1-es Diósgyór ellen 2-1-re vesztettek és 2-2-t játszottak a másodosztályban újonc nagybányai FCM-vel. A Cigánd SE 3-1-re győzte le az Olimpiát, a legutóbbi mérkőzésen viszont az Oli nyert: 4-2 arányban győzték le az NBII-es Kisvárdát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: