2012-09-05 16:02:14• hírek • Szatmár.ro

Rendet tennének a Nagypiac környékén

A Nagypiac környékén, a Hasdeu utcában káoszt okoztak a taxisok - meg az önkényesen parkolók.

Néhány hónapja meglehetősen nehéz közlekedni a szatmárnémeti Hasdeu utcában, ugyanis egy városi tanácsi rendelettel taxiállomást hoztak létre az utca Nagypiac felőli részében. Az utasszállítók azonban túl sok helyet foglalnak el, különösen, hogy a számukra kijelölt helyen túl is várakoznak, továbbá az utcában hagyott személyautók miatt néha hosszú métereken keresztül csak egy sávon lehet közlekedni. Ennek a parkolónak az elköltöztetésére készül a Közlekedési Bizottság, már csak egy Városi Tanácsi határozat kell arra, hogy ez megvalósuljon - mondta el a Szatmár.ro-nak Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos, a bizottság tagja. 

Hogy könnyebb legyen a közlekedés a Nagypiac és a Hasdeu utca közötti szakaszon, az elmúlt hétvégén felfestették a sávokat, amelyeket nyilakkal is megjelöltek. Hétfőn azonban az autók továbbra is össze-vissza parkoltak a különböző irányú sávokat elfoglalva, a közlekedési rendőrök pedig többször visszatértek, hogy egy-egy büntetéssel bírják jobb belátásra az önkényesen parkolókat. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem volt elég: lentebbi fotónk szerda délelőtt készült.

Úgy látszik, a Hasdeu utcába vezető sávot teljes egészében elfoglaló autósnak még nem sikerült megszoknia az új forgalmi rendet.

Nehéz megszokni az új forgalmi rendet a Hasdeu utca bejáratánál

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: