2017-09-25 14:42:00• hírek • Szatmár.ro

Rendet tennének Szatmárnémetiben - megszüntetnék a koldulást és a prostitúciót

Az UNIO stadion környékén tartottak rajtaütésszerű ellenőrzést a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség munkatársai.

Az akció során 28 személyt állítottak elő, akik a Vulturului, a Zefirului és a Crângului utcákban tartózkodtak. Közülük 11 nem rendelkezett szatmárnémeti lakcímmel, így pénzbüntetést kaptak, valamint felszólították őket a távozásra. Az ideiglenes lakcímmel rendelkezőket pedig utasították, hogy mihamarabb szedjék össze maguk után a szemetet, különben ők is büntetésben részesülnek.

"A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az utóbbi hónapokban több olyan intézkedést is tett, amelynek a végső célja a koldulás és a prostitució megszüntetése a megyeközpontban. Növelték például az utcákon járőrözők számát, a Corvinilor utcában pedig két „bűnfészeknek” számító épület lebontásáról is döntöttek" - írja a polgármesteri hivatal közleménye.

Ezen kívül pedig folyamatban van új térfigyelő kamerák felszerelése is, a Horea és a Corvinilor utcában, valamint a Traian sugárúton.

A városközpont biztonságosabbá tétele érdekében a Regionális Fejlesztési Minisztériummal együtt 1.022.000 lejből felújítanak egy, az Ostrovului utcában levő épületet, amelyben szociális lakások lesznek. 30 lakás lesz majd, 16 egyszobás, 10 kétszobás és 4 háromszobás. Úgy tudjuk, a polgármesteri hivatal ide költöztetné a régi városközpontban, az egykori Viktória Szálló épületében kialakított szociális lakásokban élőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: