2015-09-25 00:46:20• hírek • Kocsis Zoltán

Rendet tenne végre a Pirosberekben az RMDSZ

Évek óta vissza-visszatérő téma a Pirosberek és az ott található ingatlanok helyzetének kérdése - ám az RMDSZ kezdeményezésére végre pénzt különítettek el a város költségvetéséből a helyzet tisztázására. De mi a helyzet a város történelmi központjával?

Amint azt Szőcs Péter és Nits János tanácsosok a csütörtöki tanácsülés után elmagyarázták, a Pirosberek (és annak a nagyobbik, keleti része, amelyet korábban mindenki Nagyberek néven ismert, ám ez a megnevezés lassan kihalt a köztudatból) kialakulása óta hétvégi, üdülőövezetnek számít. Igen ám, csakhogy az elmúlt húsz évben egyre több állandó lakhatóságot lehetővé tevő ház épült a területre - ami bizony sok hétvégi házzal rendelkező, csendet kereső személynek nem tetszik.

Mivel a házak többsége a Pirosberek Batizi úti bejáratának közelében épült, itt kertvárost alakítana ki az RMDSZ, a többi pedig maradna üdülőövezet - az ehhez szükséges építkezési szabályokkal, tilalmakkal. Ennek érdekében az RMDSZ kezdeményezésére a csütörtöki tanácsülésen 20.000 lejt különítettek el. „Ez az összeg arra elég, hogy elkezdjük végre elkészíteni a városrész területrendezési tervét. Ezt úgyis magába kell foglalja a készülő városrendezési terv is", magyarázta el Nits János.

Maskulik Csaba tanácsos egy másik urbanisztikai kérdést is felvetett: a történelmi városközpont egyre omladozóbb épületeit. Emlékeztetett arra a törvényre, amely egyértelműen kimondja, hogy az önkormányzatoknak leltárt kell készíteniük rossz állapotban lévő (műemlék)épületeikről és erre a célra az RMDSZ kezdeményezésére az év elején jelentős összeget el is különítettek a költségvetésből. „Arra lennék kíváncsi, hogy áll ez a felmérés és mi lett az elkülönített összeggel? A város vezetésétől mihamarabbi választ szeretnénk kapni", jelentette ki Maskulik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: