2009-04-01 12:06:57• hírek • Szatmar.ro

Reménytelen kiruccanás

Hasonló örömöt szeretnénk ma is
Hasonló örömöt szeretnénk ma is

Málta kötelességből, Románia az utolsó szalmaszálért lép pályára szerda este.

A papírforma alapján Máltának nem túl sok esélye van szerda este a teltházas Puskás Ferenc stadionban, míg Románia szinte minden esélyét elveszítette arra, hogy ott lehessen a 2010-es labdarúgó világbajnokságon. A „szinte" szócska is eltűnhet az előző mondatból, amennyiben a román válogatott nem nyer Ausztriában.

Minket persze legkevésbé a máltai szurkolók és játékosok lelki világa érdekel. Ugyanakkor, ha bárki is azt gondolja, hogy a magyar válogatottnak elegendő, ha csak pályára lép, az nagyot téved. Gondoljunk csak arra a 2006. október 11-ére, amikor Schembri két góljával a szigetországiak a magyar válogatott történetének egyik legkínosabb vereségét okozták.

Erwin Koeman szövetségi kapitány néhány helyen biztosan változtat majd a Tiranában szombaton győzedelmeskedő együttesen: Babos Gábor és Dárdai Pál eltiltás miatt nem léphet majd pályára, őket Fülöp Márton és Tóth Balázs helyettesítheti. Lejárt viszont Juhász Roland eltiltása, így ő visszatérhet a védelem tengelyébe, Vaskó Tamás „legnagyobb bánatára". Tanulva a szombati összeállításból, nem kizárt, hogy Koeman ismét meglepi a szurkolókat valamivel, ám valószínűsíthető, hogy Gera és Dzsudzsák visszatér a két szélre. Ennek a változtatásnak Halmosi eshet áldozatául.

Amennyiben a magyar válogatott győzni tud, akkor hét pontos előnyre tenne szert a mögötte álló portugál-svéd duóval szemben, mivel ők nem lépnek pályára szerdán. A jobb gólkülönbségével a csoport élén álló Dánia Albániát fogadja, és a szkipetárok korábban Lisszabonból is elhoztak egy pontot...

Az osztrák csapat 12. játékosa, a szurkoló

Amennyiben hinni lehet a román sajtónak, akkor könnyen lehet, hogy Victor Piturca utolsó meccsén ül a román válogatott kispadján, főleg, ha csapata nem tudja behajtani a három pontot Ausztriában. A szombati, Szerbia elleni hazai vereség után Románia minden reális esélyét elveszítette, hogy kivívja a világbajnoki részvételt. Ehhez ugyanis arra lenne szüksége, hogy az összes hátralévő mérkőzését megnyerje.

Piturca szintén kénytelen majd néhány változtatást végrehajtani csapatában, ám más okokból kifolyólag: Codrea, Cocis és Costea csalódást keltett a szerbek ellen, ezért őket Tanase, Nicu és Nicolita válthatja. Dorin Goian eltiltása lejárt, ő a mindkét kapuba betaláló Stoica helyét veszi át. Kérdéses a csapat vezéregyéniségének, Adrian Mutunak a játéka, a Fiorentina csatára ugyanis rúgást kapott az előző meccsen. Könnyen lehet, hogy ez lesz Cosmin Contra utolsó mérkőzése a címeres mezben, a Getafe jobbszélsője ugyanis azt nyilatkozta, amennyiben minden továbbjutási esélyük elszáll, akkor befejezi válogatottbeli pályafutását, helyet adva a fiataloknak.

Ami az osztrák válogatottat illeti, az új edzővel, Dietmar Constantinivel a kispadon felálló együttes szeretne úgy debütálni, mint elődjével, Karel Brücknerrel: a cseh mester első meccsén legyőzték a franciákat. Constantini egy meglepetéssel máris szolgált az osztrák szurkolóknak és a sajtónak: kihagyta a keretből a korábbi csapatkapitányt, Andreas Ivanschitzot, aki a Panathinaikoszban csak a kispadot koptatja. Utódja, Emanuel Pogatetz harciasan kijelentette, nem félnek a románoktól.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: