2008-10-01 02:59:30• hírek • Szatmar.ro

Higgadtság hiányzott a győzelemhez

 

Az amatőr hibákat vétő Fiorentina ellen Semedo higgadtsága hiányzott a győzelemhez.

A Steaua a Bayern München elleni hazai vereség után egyértelműen pontért utazott Firenzébe, ám senki sem gondolta, hogy ebben a hazaiak lesznek a legnagyobb segítségükre. A román csapatban, némi meglepetésre, pályára lépett a sérüléssel bajlódó Radoi, kimaradt viszont Arthuro, akit Stancu helyettesített.

A Fiorentina, Mutuval a soraiban, uralta az első húsz percet, de csak egy komoly helyztet tudott kialakítani, egy kavarodás után Gilardino lőtte a kivetődő Zapatába a labdát. A másik kapu előtt azonban több izgalom adódott, a csatárból lett védő Jörgensen ugyanis nagyon idegenen mozgott ebben a pozícióban, több elképesztő hibáját Semedo használhatta volna ki, de a portugál hol hoszzan adta be a labdát, hol nem találta el a kaput, hol pedig a passzát követően Nicolita lövése elakadt a blokkoló védőkben.

 

A második félidő is Steaua helyzettel kezdődött, pedig már szegény Jörgensen nem is volt a pályán. (érthetetlen, hogy a nyáron távozó Ujfalusi helyett senkit nem igazolt a Fiorentina és a támadó Jörgensennek kellett szélső védőt játszania.) A félidő nagyrésze nyomasztó olasz fölényben telt, de a lilák egyszerűen nem tudtak Zapata kapujához kerülni. Középen Almiron, Melo és Montolivo semmilyen komoly akciót nem tudott összehozni, a kispadon meg olyan játékosok üldögéltek, mint Donadel, Jovetics vagy Kuzmanovics. Mutu és Gilardino teljesen eltüntek a védelem szorításában, ám a román játékos felvillantotta képességeit, amikor szabadrúgása a kapufát érintve hagyta el a játékteret. Tíz perccel később egy éles szögből leadott fejese jelentett még némi veszélyt. Ezt követően azonban hiába birtokolták a labdát, nem tudtak további helyzetet kialakítani. Ezzel szemben a Steaua akár három gólt is szerezhetett volna az utolsó percekben, de előbb Frey lábbal védte Semedo lövését, majd Dainelli blokkolta önfeláldozóan Kapetanoszt, végül pedig ismét a franica kapus védte Székely 30 méteres bombáját.

Összességében elmondható, hogy a Steaua értékes pontot szerzett Itáliában, de ez a Fiorentina ezen az estén verhető volt. Ritkán látni olasz csapatot ilyen pocsék védelemmel: legalább négyszer fejelték a szélső védők középre a labdát a 90 perc során, ami az egyik legelementárisabb hiba a labdarúgásban.

A csoport másik mérkőzésén a Bayern München több, a vendég Lyon viszont veszélyesebb helyzeteket alakított ki. A vezetést a franciák szerezték meg, amikor Juninho 45! méteres szabadrúgása Demichelisről került a hazai kapuba. A második félidőben Klose beadását Ze Roberto fejelte Lloris kapujába. Ezzel továbbra is a németek vezetnek négy ponttal, a Lyon és Fiorentina két ponttal áll az egy pontos Steaua előtt.

Fiorentina – Steaua 0-0

Fiorentina: Frey - Dainelli, Gamberini, Jörgensen (Zauri 46.), Vargas - Almiron (Kuzmanovics 74.), Felipe Melo, Montolivo (Pazzini 81.) - Santana, Gilardino, Mutu
Steaua: Zapata - Ogararu, Ghionea, Goian, Petre Marin - Radoi, Lovin, Semedo (Kapetanosz 90+3.), Dayro(Tiago Gomes 86.), Nicolita - Stancu (Székely János 77.)

Bayern München – Lyon 1-1

gólok: Ze Roberto (52.) illetve Demichelis (25, öngól)

További eredmények:

E csoport
Aalborg-Manchester United 0-3
Gól:
Rooney (22.), Berbatov (55., 79.)

Villareal-Celtic Glasgow 1-0
Gól:
Senna (67.)


G csoport
Arsenal-Porto 4-0
Gól:
Van Persie (31., 48.), Adebayor (40., 71. 11-esből)

Fenerbahce-Dinamo Kijev 0-0

H csoport
Zenit Szentpétervár -Real Madrid 1-2
Gól:
Danny (25.), illetve Hubocan (4., öngól), van Nistelrooy (31.)

BATE Boriszov-Juventus 2-2
Gól:
Krivetsz (17.), Staszevics (23.), illetve Iaquinta (29., 45.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: