2008-11-06 03:53:03• hírek • Szatmar.ro

Reménytelen játék, kiesés

Gyenge játékkal megérdemelt vereséget szenvedett a Steaua Lyonban és búcsúzik a BL-től.

Egyszerű volt a képlet a Steaua számára a Lyon elleni mérkőzés előtt: amennyiben nem akar ismét idejekorán búcsúzni a Bajnokok Ligájától, akkor legalább egy pontot kell szereznie Lyonban.

Dorinel Munteanu edző ismét meglepte csapata szurkolóit, mivel Lovin és Semedo helyett Tiagónak és Székelynek szavazott bizalmat a kezdőcsapatban. A Steauán ugyanakkor ez sem segített, Kapetanosz fejesén kívül ugyanis semmilyen veszélyt nem jelentettek Lloris kapujára az első félidőben. Az első tíz percet követőn folyamatosan nőtt a franciák fölénye, a játékszer ritkán került a román játékosok birtokába. Sok helyzetet a hazaiak sem dolgoztak ki, de a nagyon agilis Benzema valamint Boumsong okozott némi problémát Zapatának, aki ekkor a helyén volt. Nem úgy a 44. percben, amikor Juninho szabadrúgását követően érthetetlenül belépett a sorfal mögé és így nem tudta hárítani a brazil lövését.

A második félidő első felében totális volt a Lyon fölénye, a Steaua csak annyit játszott, amennyit a gallok megengedtek nekik: semmit. A találkozó utolsó periódusában visszahúzódott a francia csapat, a románok többet birtokolták a labdát, de csak Tiago és Ogarau távoli lövését jegyezhették fel a statisztikusok. A 80. perben Munteanu meglepő lépésre szánta rá magát: a szünetben becserélt Semedo helyére Arthurót küldte pályára.

A 88. percben a Lyon mintha megunta volna a játszadozást és Reveiller 18 méterről leadott lövésével eldöntötte a három pont sorsát.

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina Mutu révén már 10 perc elteltével vezetést szerzett a Bayern München ellen, de, akárcsak két héttel korábban, egy sor helyzetet elpuskázott, amit végül Borowski büntetett meg.

Ezzel a bajorok és a Lyon 8 ponttal állnak a csoport élén és ezzel gyakorlatilag továbbjutottak, míg a három pontos Fiorentina és a Steaua az UEFA-kupáért folytatják a harcot.

Lyon - Steaua 2-0
Lyon: Lloris - Cris, Boumsong, Reveiller, Grosso - Ederson (Kallström 70.), Juninho, makoun, Toulalan, Keita (Delgado 70.) - Benzema (Piquionne 83.)
Steaua: Zapata - Ogararu, Goian, Ghionea, P.Marin - Székely (Semedo 46, Arthuro 80. ), Tiago, Radoi, Stancu (Moreno 60.), Nicolita - Kapetanosz
gólok: Juninho (44.), Reveiller (88.)

Fiorentina - Bayern München 1-1
gólok: Mutu (10.) illetve Borowski (78.

További eredmények:

E csoport:
Aalborg - Villareal 2-2
Gól: Curth (54.), Due (81.), illetve Rossi (41.), Franco (75.)

Celtic Glasgow - Manchester United 1-1
Gól:
McDonald (13.), illetve Giggs (84.)

G csoport:
Arsenal-Fenerbahce 0-0

Dinamo Kijev-FC Porto 1-2
Gól: Milevszkij (21.), illetve Ralando (69.), Lucho (90+2.)
Kiállítva: Lucho (90+2., Porto)

H csoport:

Bate Boriszov - Zenit Szentpétervár 0-2
Gól:
Progrebnyak (34.), Danny (90.)
Kiállítva: Pujgrenier (67., Zenit)

Real Madrid - Juventus 0-2
Gól:
Del Piero (17., 67.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: