2006-10-12 21:32:43• hírek • Szatmár.ro

A fogyás az agyban dől el

foogyasKutatások forradalmian új lehetőségeket biztosítanak a túlsúlytól való megszabadulás terén.

Japán kutatóorvosok felfedezték, hogy a jóllakottság érzését egy, az agyunkban lévő molekula szabályozza. Kutatásuk forradalmian új lehetőségeket biztosít a fogyás, a túlsúlytól való megszabadulás terén.

A kutatók feltételezik, hogy étvágyunkat az agy egy bizonyos területe, a hipotalamusz irányítja. A Nature online folyóiratban közölt kutatásban japán orvosoknak sikerült pontosan azonosítaniuk azt az anyagot, mely az éhség és telítettség érzését szabályozza szervezetünkben.

A nesfatin-1 nevű anyagot természetes úton, az agyunk állítja elő. Patkányokon végzett kísérletekben, a rágcsálók agyába fecskendezve az állatok kevesebb táplálékot vettek magukhoz, majd fogyni kezdtek. A nesfatin-1 blokkolásával pedig kutatók elérték, hogy a rágcsálók hízni kezdjenek.

A WHO adatai szerint a világon legalább 1 milliárd túlsúlyos ember él. A plusz teher nem csupán esztétikai kérdés, de számos igen súlyos egészségügyi probléma forrása is. A 2-es típusú cukorbetegség, keringési rendellenességek, magas vérnyomás, stroke és a rák bizonyos formái mind a túlsúly következtében jelentkezhetnek. A felfedezés óriási jelentőségű, hiszen új utakat nyit meg a napjainkra népbetegségnek számító elhízás kezelésében. gondola

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: