2018-07-11 06:21:19• hírek • Közlemény

Reménysugárral a XI. Tündértánc élménytáborban

2018. július 2-8. között immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg Sárospatakon a Tündértánc Nemzetközi Élményterápiás Tábort daganatos és fogyatékkal élő gyermekek részére.

A „Kosztyu Ádám Emlékére” Alapítvány és a Hans Lindner Alapítvány által szervezett eseményen 150-en vettek részt. Érkeztek résztvevők Magyarországról, illetve Délvidékről és Erdélyből is, utóbbiból a Reménysugár program – onkológiailag beteg gyerekeket segítő program -  jóvoltából Szatmár megyei gyerekek és családjaik is.


A Tengerszem Camping, mely ilyenkor teljesen a táborozóké, ismét megtelt élettel, jókedvvel, önfeledt élmények sorozatával, és egy hétig mindenképp feledtette a sokat próbált családokkal a nehéz napokat. A táborozóknak szervezett programok izgalmasak és érdekesek voltak: egész napos fürdőzés a saját medencében, karate-bemutató, ATV motoros show, kreatív kézművesség, textilszobrászat, ékszerkészítés, de a remek hangulatú esték is mindig hoztak valami meglepetést.


A tábor talán egyik legizgalmasabb napja a Zemplén Kalandparkban telt,  ahol bobozással, libegőzéssel, hegyközi drótkötélpályás csusszanással szerezhettek újabb élményeket a gyerekek,  de volt itt még csúszás-mászás a fákon, ugrálás, hófánkozás és sok más izgalom is. 


A táborba gyakran érkeztek vendégek: polgármesterek, TV-stáb, eljött a Hollóházi Csipet − Csapat is Tóth Gábor atya vezetésével, akik egyházi, ifjúsági énekekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. Az utolsó esti záróünnepség fénypontja volt a ˮKi mit tud?ˮ, melyben a gyerekeké volt a főszerep. Ők ötletesebbnél ötletesebb előadásokkal készültek, egyesek énekeltek, mások táncoltak, szavaltak, de akadt olyan is, aki viccet mesélt a nagyközönségnek. Hazafelé mindenki megnyugodva, élményekkel telve, mosolygós arccal utazott, szemmel látható volt a hét alatt szerzett energia és az óriási lelki feltöltődés.


A Hans Lindner Alapítvány ez úton is köszönetet mond minden olyan együttműködő partnerének, akik a tábor élelmiszerraktárát bőségesen feltöltötték: Roatiș Ioan Marius, Pop Violeta, Camil Burian, Chira Marian, Bercean Ioan, Asztalnok Mária és Levente,  Kállai Pál, Sebők Zsolt, Huszti Zoltán, Király István, Fehér Zoltán, Vincze Enikő és Barta Lajos, Oláh Helga si Kornél, és mindenkinek, aki jövedelemadója 2%-val támogatta s Reménysugárt. Együtt jobban erősíthető a remény!

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: