2016-12-16 12:21:56• hírek • Szatmár.ro

Reménysugár a kolozsvári gyermekonkológián

A Szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány, együtt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjaival és Balogh Ferenc dobegyüttesével, ajándekokat vitt és egy dobelőadással lepte meg a kolozsvári Ion Chiricuta Gyermekonkológián kezelt kis betegeket.

A világ, amelyben élünk, egyre gyorsuló ütemben halad, gyakran lehet azt hallani, hogy nincs időnk egymásra. Boldogságrecepteket keresünk és másolunk másoktól, első helyre téve mindazt, ami vagy megkapható vagy megvásárolható, és - persze - a karriert. Szinte minden energiánkat arra fordítjuk, hogy így éljünk.

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány azon kezdeményezése, hogy már 12 éve, így Karácsony közeledtével hagyományosan látogatást szervez és tesz a kolozsvári Gyermekonkológián, azt bizonyítja, hogy az ellenkezője is igaz. Az akadályok elhárulnak, ha a jó utat keressük, és sem a távolság vagy maga a tehetetlenség érzése nem gátolja azt, hogy a jó gondolat, a jó tettek valóban megtörténjenek.

Az alapítvány Reménysugár programjának égisze alatt, idén december 13-án a látogatáson részt vettek mind az alapítvány munkatársai, mind a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum önkéntes diákjai, akiket Gózner Enikő tanárnő és Renn Renáta tanítónő kísért el, illetve Balogh Ferenc és dobegyüttese, akik már hónapok óta készültek arra, hogy hangulatos perceket vigyenek a klinikán kezelt gyerekeknek.

A váróteremben összegyűlt gyerekek kíváncsian figyelték az ismeretlen vendégeket. Miután Koczinger Tibor, az Alapítvány igazgatója és dr. Cosnarovici Rodica, a Gyermekonkológia főorvosa szólt az egybegyűltekhez, elkezdődött a dob-show, amely a látogatás fénypontját jelentette. Balogh Ferenc és két tanítványa, Erik és Lacika (két hatodikos fiú a Vasile Lucaciu Általános Iskolából), szórakoztatta és bevonta a közönséget a zenélésbe. Balogh Ferencnek, aki indián törzsfőnöknek öltözött, és a gyerekeknek, akik pár órára manókká váltak, sikerült mosolyt csalniuk a sápadt, elcsigázott arcokra. A kis betegek csörgőket kaptak és így aktívan részt vettek az eseményen, néhányan még ahhoz is kedvet kaptak, hogy a dobokat is kipróbálják. Nem lehetett nem észrevenni mindvégig a kendőket, sapkákat, melyekkel fejüket szégyenlősen betakarták.

A meseszerű dobelőadás után a Hám János Líceum önkéntesei és pedagógusai, akik szintén jelmezekbe bújtak, karácsonyi dalokat énekeltek, játszottak és beszélgettek a gyerekekkel, szüleikkel, megölelhették, magukhoz szoríthatták a gyerekeket és bátorították őket. Végül átadták iskolabeli diáktársaik által gondosan elkészített bőséges csomagokat.

Úgy tűnt, hogy az ott töltött két óra túl gyorsan elrepült, mert mindenki akkor és ott nem gondolt a reménytelenségre. Valóban nemcsak egy napsugaras nap köszöntött aznap mindnyájukra, de a reménysugár is betalált a kolozsvári kórtermekbe és összehozta az embereket. Aztán a hazatérő buszon immár arról is beszéltek a fiatalok, hogy nemcsak a klinikára vittek, hanem onnan is hoznak ajándékot, hisz kitartást, reményt és egy tisztább világszemléletet visznek haza magukkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: