2015-03-06 12:25:03• hírek • Szatmár.ro

Reménysugár - biztosan célba ér a segítség

A Hans Lindner Alapítvány 2%-nyi segítséget vár a szatmáriaktól, a rákbeteg gyermekek is gyerekek lehessenek.

A 2014-es évben a szatmáriak támogatásának köszönhetően a Reménysugár Programon keresztül a Hans Lindner Alapítvány  25 rákbeteg gyermeknek nyújtott kézzelfogható segítséget:
- a kezelésükhöz szükséges gyógyszerek beszerzésében, melyek nem kaphatók Romániában
- az alapítvány szakértő munkatársa a nap 24 órájában, on-line kapcsolatot tartott fenn a kolozsvári Gyermekonkológiával, hogy azonnal segíteni tudjon szükséghelyzetekben
- kedvezményes szállást biztosítottak 250 személy részére a kolozsvári védett lakásukban
- 15 beteg részére megszervezték és segítették hazai és külföldi klinikákra az utazást
- 5 beteg részére egyéni támogatásgyűjtő kampányt szerveztek kriziszishelyzetük megoldására

A Reménysugár Program keretében élményeseményeket is szerveztek: 12 gyereknek volt alkalma májusban másodpilótaként résztvenni a budapesti Hungaroringen szervezett Örömautózáson. Százötven romániai és magyarországi gyerek vett részt a sárospataki rehabilitációs táborban, melyet a Hans Lindner Alapítvány júniusban közösen szervezett meg a sátoraljaújhelyi Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal. Emellett 20 beteg gyereknek és családja számára szerveztek nyári tábort júliusban Szatmárnémetiben.

2015-ben arra gondoltak, hogy:

"Ön is tudja jól, mi a legnagyobb kívánsága egy rákbeteg gyereknek! Hogy gyermekként, fájdalmak nélkül, felhőtlenül örülhessen! Ön segíthet ebben! Adományozza éves adója 2%-át a Hans Lindner Alapítványnak és mi szebbé tesszük a beteg gyermekek mindennapjait!" - fogalmazza meg terveit az alapítvány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: