2019-02-12 14:01:12• hírek • Közlemény

Reménysugár Program: A közösség erősíti a reményt a gyógyulásban!

A fénykép illusztráció (Foto: stbaldricks.org)
A fénykép illusztráció (Foto: stbaldricks.org)

Minden évben február 15-e a Gyermekrák Elleni Küzdelem Világnapja.

Ezen a napon legtöbbször olyan akciókra kerül sor, olyan tevékenységekre összpontosítanak, amelyekkel felhívják a figyelmet a gyermekek körében előforduló rákbetegségekre, valamint támogató tevékenységeket szerveznek, különösen olyan családok számára, akik érintettek, illetve akik küzdenek a gyógyulásért.

 

A Gyermekrák Elleni Küzdelem Világnapjának kijelölése, melyet a Rákbeteg Gyerekek Szüleinek Nemzetközi Szövetsége (ICCCPO) alapított, azon szilárd meggyőződésén alapul, hogy minden rákos gyermek megérdemli a lehető legjobb orvosi és pszichoszociális ellátást, a származási országtól, bőrszíntől, pénzügyi helyzettől vagy társadalmi osztálytól függetlenül.

 

Azt is feltételezi, hogy sok rákbeteg gyermek halála elkerülhető lenne, ha pontos és időben történő diagnózist állapítanának meg, ha megfelelő és megfizethető lenne a kezelés és elérhetőek lennének az alapvető, jó minőségű gyógyszerek.

 

A fenti témákkal foglalkozó cikkekben található információkon és statisztikákon túlmenően célszerű lenne hangsúlyozni és ösztönözni az együttgondolkodást és - cselekvést, a gondok közös viselését. Mindez szolidaritásra kell, hogy buzdítson a közösségben és a beteg közvetlen környezetében egyaránt. Azt a személyt, aki ezzel a betegséggel küzd, nem szabad egyedül hagyni, legyen szó akár felnőttről, akár gyermekről vagy annak családjáról.

 

 

Ha mi nemcsak egy városban lakunk, de oda is figyelünk embertársainkra, akkor együtt alkothatunk közösséget a küzdő beteggel és családjával, értelmet adhatunk a beteg által viselt terheknek, cselekedhetünk összehangoltan, ami bizonyítottan nyugtat és reményt ad. Ez nemcsak a betegre nézve biztató, de a kezdeményezők és cselekvők megerősödését is szolgálja.

 

Közelednünk kell a szenvedőhöz és figyelnünk kell szükségeikre!

 

A legtöbb esetben csak a pénz nem oldja meg az egészségügyi gondokat, csak a pénz megléte nem hoz kellő békét a gondokkal teli napokban. Van amikor egy jó szó kell, vagy éppen a meghallgatás, máskor pedig a személyes jelenlét a beteg családjában vagy éppen a beteg ágya mellett, egyszerűen figyelni kell és ráhangolódni. Egy csendes vagy közös ima, egy kézszorítás, egy simogatás gyógyító erővel bírhat!

 

Az összefogásra jó példa és megbízható út a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár közössége, amelyik már 17 éve stabil keretet biztosít, kezdeményez, szervez és megtesz mindent, amit ember az emberért tehet, azért, hogy ne maradjon a gondokkal küzdő egyedül és elszigetelten, hanem kapaszkodni tudjon és erőt tudjon meríteni mások reményéből. Mára már az is kiderült, hogy nemcsak a nehéz napokban van szükség egymásra, hanem akkor is, amikor a „ zord felhők tovatűntek”.

 

Tanulnunk kell a tapasztalatokból és ezt meg kell, hogy osszuk másokkal is, közösségi összefogásért kell küzdeni, immár a tapasztaltaknak megteremteni az alkalmat, hogy segíteni tudjanak másoknak, és így „éberen” készüljenek a bármikor felbukkanó, nehéz napokra.

 

A Reménysugár elérhetősége: www.fundatiahanslindner.ro

 

A Hans Lindner Alapítvány Reménysugár Programját most Ön is támogathatja jövedelemadójának 3,5%-val. Csaljon mosolyt a kis gyermekek arcára, töltse ki a következő hivatkozáson található nyomtatványt az Alapítvány számára: A személyi jövedelemadó 3,5%-a a rákos gyermekeket segítő Reménysugár Program javára

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: