2008-04-22 19:57:00• hírek • Szatmar.ro

Reménysugár Gála a gyerekekért

 Hatodik alkalommal szervezték meg a Reménysugár Gála nevet viselő jótékonysági estet.

 

A Hans Lindner Alapítvány hatodik alkalommal szervezte meg a Reménysugár Gálát. Az április 22-én a Dinu Lipatti Filharmóniában megszervezett jótékonysági estet a daganatos betegségekben szenvedő gyerekek segítése céljából hívták életre, amely immár évek óta sikeresen zajlik. 

A Hans Lindner Alapítvány „Reménysugár” programja 2002 óta működik, és kizárólag adományokból, felajánlásokból tartja fenn magát. A Reménysugár programban résztvevő rákos gyerekeket Kolozsváron kezelik az onkológián. Az alapítvány vásárolt egy négyszobás lakást Kolozsváron a kórház közelében, ahol a beteg gyerekek szüleinek megfelelő körülmények között biztosítanak szállást és főzési lehetőséget. A Reménysugár segítségével négy rákos kisgyereknek nyílt lehetősége Budapesten egy PET vizsgálat elvégzésére, amellyel megállapíthatóvá válik a rákos daganat áttétele. A program keretén belül az alapítvány támogatja a gyerekek utazási-, és napi költségeit, illetve gyógyszer hozzájárulásokkal is segíti a szülőket. A gála sikere a Reménysugár sikere is.

Az est keretében bemutattak egy fotóriportot, amely a Reménysugár programban résztvevő beteg gyerekekről szólt. Ezt követően az olaszországi Oriano Bimbi klarinét-, Umberto Zanarelli zongoraművész, illetve a „Rudolf” Kvartett R. Schumann, E. Cavallini, F. Poulenc, W. A. Mozart és G. Rossini műveit adták elő.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: