2019-09-29 11:08:25• hírek • refszatmar.eu

Reménységről a Hit és gyógyításon

Elindult a Hit és gyógyítás előadássorozat 11. évada. A jelszó továbbra is: a hívő beteg könnyebben gyógyul, a hívő orvos könnyebben gyógyít.   

Szeptember 27-én, péntek délután 6 órakor megtelt a Németi Református Egyházközség gyülekezeti terme. Előtte, délután 5 órai kezdettel a Maurer Alapítvány jóvoltából ingyenes vércukorszínt -és vérnyomásmérésre került sor.

 

Dr. Vass Zoltán laboratóriumi főorvos konferálása után Tolnai János patóházi református lelkipásztor volt a soron következő alkalom első meghívottja, aki a reménytelenségről és a reményről szólt az egybegyűlteknek. Általános jelenség a reményvesztettség, ami végig kísérte a történelem fonalát. Reménység híján, Jézus nélkül, semmit sem ér az élet, de ha a hitünk horgonyát Krisztusba vetjük, akkor van remény. Pál apostol szavai idézte a lelkipásztor-előadó: „A reménységben örvendezők; a háborúságban tűrők; a könyörgésben állhatatosak” (Róm 12,12) Saját, bizonyságszerű történeteket is hozva elmondta, hogy a békességnek nem a békétlenség, hanem a bűn az ellentéte. Az Isten nélküli élet és az ebből következő bűnök rontják meg a békességét az embernek. Így válik az ember békétlenné, amikor valami olyat gondol, tesz, cselekszik vagy mond, ami nem az Isten szerint való. Ha megvalljuk a bűneinket, Isten elveszi a békétlenséget, és ad a szívünkbe békességet. Ha van békesség, van remény. És még egy dolgoz ajánlott az előadásában: Mindegy mikor, milyen helyzetben de IMÁDKOZZ. Isten mindig meghallgatja imádat. Azok, akik bíznak Istenben, akik hisznek Jézus Krisztusban, azok számára Isten igéje a reménység forrása. Amit Isten az Ő igéjében mond, ígér, s aztán beteljesít.

 

Tolnai Zelma kántornő közben énekben vezette a gyülekezetet a reménység felé. Az orvosi részben dr. Erdei Gabriella gasztroenterológus főorvos előadását hallgathatták meg. A jó hangulatról ez alkalommal a Két haver együttes gondoskodott. Romhányi József: Villamoson cimű versét tolmácsolta Kovács Árpád Gábor.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: