2015-03-02 15:45:41• hírek • Szatmar.ro

Remekeltek idén a tantárgyversenyeken a kölcseysek

Februárban kezdődik az iskolákban a versenyek időszaka. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai minden évben nagyon sok versenyen vesznek részt, és sok díjat hoznak haza. Bár még csak a versenyidőszak közepén tartunk, máris kijelenthető: az idei év eredményei sem maradnak el az előzőek mögött.

Kiváló eredmények születtek az elmúlt két hétvégén rendezett versenyeken. A megyei angol tantárgyversenyen több kölcseys diák is 80 pont felett teljesített: Demeter Tamás IX. osztály (Orbán Emőke diákja), Nagy Csilla IX. osztály (Ádámkó Réka), Kovács Lilla X. osztály (Scönberger Imola), Heidenhoffer Erhard XII. osztály (Polacsek Anna/Scönberger Imola), ezáltal az élmezőnyben végeztek, de a legnagyobb eredményt Vajda Hedvig X C. osztályos diák érte el: Schönberger Imola tanárnő tanítványa a teljesítménye alapján jogot nyert arra, hogy a megyét képviselhesse az országos versenyen Brassóban. Pontszáma alapján (96 pont), évfolyamán ő a legjobb.

A fizika tantárgyverseny országos szakaszán Pándi Dóra VIII. osztályos diák, Juhász Paula tanárnő tanítványa képviseli az iskolát és a megyét. Pándi Dórát azért is dicséret illeti, mert a román olimpiász megyei szakaszán III. díjat szerzett. Felkészítő tanára Dr. Maier Arnold.

A kémia tantárgyverseny országos szakaszán is lesz kölcseys diák: Kegyes Dávid, VIII. osztályos, Fülöp József tanár úr tanítványa.

Közgazdaságtan terén is szépen teljesítettek a diákok: a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaságtan kara által meghirdetett országos pénzügyi versenyen Gál Éva tanárnő tanítványai: Gnándt Gréta, Juhász Zita és Sándor Balázs alkotta csapat bejutott az országos döntőbe.

Az Erdélyi Magyar Matematika versenyről, melyet a hétvégén tartottak Besztercén, kiváló eredményekkel tértek haza a kölcseysek, mind a hat részt vevő diák eredménye alapján jogot nyert a nemzetközi döntőn való részvételre: Éles Júlia V. osztály, (Forgács István), Baranyai István IX. osztály (Nevelits Gyöngyvér), Fógel Péter X. osztály (Kató Enikő), Kovács Tamás és Mali Imre XI. osztály (Nevelits Gyöngyvér), Lázár János XII. osztály (Ványi Emese).

A hétvégén rendezték Budapesten a Nemes Tihamér Számítástechnikai verseny döntőjét. Ez lényegében a magyarországi informatikai tantárgyverseny, amelyre helyi és országos válogató versenyek eredményei alapján határon túli iskolák diákjai is részt vehetnek. E verseny legjobbjai meghívást kapnak arra a válogató versenyre, amely eldönti, ki képviselheti Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián Kazahsztánban, illetve a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián Csehországban.

Az idei tanévtől kezdődően a határon túli magyar versenyzők is részt vehetnek a válogató versenyen. Eredményeik alapján Kovács Patrik XI. és Mezei Boldizsár XII. osztályos diákunk vehet részt a válogató versenyen (határon túli iskolák diákjai közül csak ők nyerték el ezt a jogot, ez pedig már önmagában is kiemelkedő teljesítmény). Mindketten Demeter Csaba Tanár úr tanítványai.

„Gratulálunk diákjainknak és az őket felkészítő tanár kollégáknak!", mondta Pataki Enikő igazgatónő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: