2009-07-20 12:07:45• hírek • Szatmar.ro

Remekeltek a szatmáriak

Szilveszter első, Szereday második, Gyenes harmadik lett az enduro ob.-n.

A hétvégén a székelyföldi Gyergyószárhegyen rendezték az országos enduro bajnokság első futamát, mely egyben a Balkán-bajnokság III. etapjának felelt meg.

A viadalon öt szatmári motoros is indult és nem is szerepeltek rosszul, hisz a dobogó valamennyi fokára felállhattak városunk képviselői.

A legjobb eredményt Szilveszter Márton érte el, aki a legkisebb, E1-es kategóriában (125 kcm-es 2 ütemű és 250 kcm-es 4 ütemű motorok) az első helyen végzett. Egy kategóriával fentebb, az E2-ben (250 kcm-es 2 ütemű és 450 kcm-es 4 ütemű motorok) Szereday Dominik második, míg a legmagasabb kategóriában (E3-300 kcm-es 2 ütemű és 525 kcm-es 4 ütemű motorok) Gyenes Emánuel a harmadik lett. Őt két rendkívül tapasztalt magyarországi motoros, Kátai Péter és Varga Ákos előzte meg.

„Nagyon szoros volt a verseny hármunk között, ugyanis a két nap után a végén csak egy perc volt a különbség Káté és köztem. Vasárnap volt eső is, és emiatt egyszer megcsúsztam, ami időhátrányt jelentett", mondta Gyenes.

A szintén szatmári Nagy Krisztián az országos bajnokság B osztályában az ötödik helyen végzett, míg Ioan Lutas nem tudta befejezni a versenyt, mert szombaton komolyabb sérüléseket szenvedett.

Az országos bajnokság következő futamára a hétvégén a Brassó környéki Zernesten kerül sor, míg a Balkán-bajnokság két hét múlva Macedóniában folytatódik. Ebben a sorozatban mellesleg kategóriáikban Szilveszter az első, Szereday a második, Gyenes pedig a harmadik helyről várja a folytatást.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: