2017-02-28 09:37:11• hírek • Szatmar.ro

Remekeltek a szatmári refisek Kézdivásárhelyen

A már hagyományosnak számító Református Kollégiumok Bibliaismereti Vetélkedőjét idén 2017. február 24 - 26. között rendezték meg, a jubileumi, huszadik vetélkedőnek a Kézdivásárhelyi Református Kollégium volt a házigazdája.

A reformáció 500. évfordulója alkalmából a szervezők két versenyt is hirdettek: egyrészt a már megszokott Bibliaismereti Vetélkedőt, amely lényegében egy, főként írásbeli feladatokból álló csapatverseny, másrészt egy Múltidéző Kisfilmes Vetélkedőt, amelyre olyan, 500 másodperc hosszússágú filmekkel lehetett benevezni, melyeknek témája a reformáció hatása az iskolára és annak környezetére.

Mint minden évben, a Szatmárnémeti Református Gimnázium idén is képviseltette magát a megmérettetésen. A Bibliaismereti Vetélkedőn résztvevő csapat tagjai Szarvadi Alexandra IX.C. osztályos, Tordai Anna XI.C. osztályos, Gáti Gábor XII.B. osztályos és Csatári Leila XII.C. osztályos tanulók voltak. A rövidfilmet Csata Péter és Kovács Adél XII.C. osztályos tanulók készítették el, közülük Csata Péter képviselte a szatmári iskolát Kézdivásárhelyen.

A népes csapatot Győrbíró - Balogh Csilla, Higyed Gyöngyi és Székely Tünde vallástanárok készítették fel.

A február 25-én, szombaton megrendezett verseny mellett a diákoknak ismerkedésre és szórakozásra is bőven nyílt lehetősége, hiszen a szervezők városnézést, kirándulást, gitárestet, táncházat és farsangi színdarabot is beiktattak a programba, a kísérő tanárok pedig szakmai értekezleteken és fórumbeszélgetéseken vehettek részt.

A vasárnapi záróistentiszteletet közvető eredményhirdetésen kiderült, hogy a szatmári diákok nagyon szépen szerepeltek. A Bibliaismereti Vetélkedőn elérhető 100 pontból 96-ot szereztek meg, elnyerve ezzel nem csak a javítók elismerését, hanem a Vetélkedő első helyezését is. Ezen kívül a vetélkedő csapat különdíjban is részesült a zsűri részéről egy szituációs feladat frappáns, kreatív megoldása miatt. A Múltidéző Kisfilmes Vetélkedőn a szatmári rövidfilm az előkelő 3. helyezést érte el.

„Kicsiny csapatunk nem csak fáradtan, hanem boldogan is indulhatott haza vasárnap délután, tudva, hogy ismét helyt álltunk, és tovább öregbítettük a Szatmárnémeti Református Gimnázium hírnevét. Reméljük, hogy a jövőre Marosvásárhelyen megrendezendő versenyen is hasonló, szép eredményeket fogunk elérni. Soli Deo Gloria!", írta beszámolójában Póti Eduárd - János, a Szatmárnémeti Református Gimnázium történelemtanára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: