2015-01-31 18:16:17• hírek • Szatmar.ro

Remekeltek a kölcseysek Marosvásárhelyen

Kölcseys diákok sikere a Nemes Tihamér Számítástechnika verseny országos szakaszán: három első helyet hoztak haza Marosvásárhelyől.

A Nemes Tihamér Számítástechnika verseny egy háromfordulós programozói verseny, amelyet három kategóriában hirdetnek meg, korosztályok szerint. A megyei szakaszt követően, az elért pontszámok alapján a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 16 diákját hívták meg a Marosvásárhelyen megrendezett országos szintű versenyre.

Az 5.- 8. osztályosok kategóriájában Lieb Hanna, Fazakas Ábel, Heil Evelin 7.-es és Kürti Barbara 6. osztályos tanuló képviselte az iskolát. A második kategória (9-10. osztályosok) versenyzői: Fogel Péter, Kiss Máté, Botos Barbara, Szilágyi-Czumbil Ede, Antal Júlia és Gergely Noémi mindannyian a X.A osztály tanulói. A 11.-12. osztályosok közül Hütter Vince (XI.A), Bențe Tamás, Kovács Patrik, Kovács Tamás és Simon Norbert (XI.B) valamint Mezei Boldizsár (XII.A) utazhatott a versenyre, ahová Demeter Csaba tanár úr kísérte el a csapatot.

Az országos szakaszon mindhárom kategóriában első díjat szereztek a kölcseysek Lieb Hanna, Fogel Péter illetve Kovács Patrik révén. Harmadik helyezett lett Fazakas Ábel, dicséretben részesült Hütter Vince és Mezei Boldizsár. Ez a hat diák jutott tovább a Budapesten, február 28-án sorra kerülő nemzetközi szakaszra. A tanulók felkészítője Demeter Csaba és Bálint Zsuzsa informatika tanár.

A verseny utazási költségeit az Autonet Import Kft vállalta magára, amiért külön köszönet illeti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: