2010-01-05 15:30:45• hírek • Szatmar.ro

Remekelt Tataran

A fiatal tehetség minden idők legjobb szatmári eredményét érte el a Héraklészen.

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Héraklész junior (U20) Világkupa volt az év első nemzetközi vívóversenye, amelyen a Szatmárnémeti Sportklub versenyzői is részt vettek. És nem is akárhogyan, hisz Amalia Tataran a legjobb eredményt érte el, amióta a szatmári vívók részt vesznek a tornán: a 14. helyet szerezte meg.

A még mindig csak 15 és fél éves Tataran számára nem okozott gondot a csoportkör teljesítése, majd előbb az olasz Martina Maggiót verte 15-9-re, aztán az ukrán Julia Beljajevát múlta fölül 15-7-re. A legjobb 16 között aztán a későbbi győztes amerikai Hurley Courtney állta az útját (7-15). Tataran teljesítményét növeli, hogy az egész tornán mindössze négy versenyző volt fiatalabb nála, a legjobb 32 között viszont egy sem.

Nem Tataran volt az egyedüli szatmári leányzó, aki részt vett a tornán, a nála egy évvel idősebb Oana Dragusin a 140. helyen végzett az 151 indulót számláló versenyen.

A fiúk a várakozásoktól elmaradva szerepeltek, mivel Muresán István a 123., Teofil Moisuc pedig a 141. helyen végzett a 179 versenyző között. „Pedig az elején még jól kezdtek, de utána összeestek mindketten. Ez gyenge teljesítmény, és elégedetlenek is vagyunk a fiúkkal. Arra sem lehet fogni, hogy év eleje van, hiszen a többi tőröző is hasonló helyzetben volt", értékelt Lengyel Éva edző.

A Sportklub versenyzőinek következő fellépése jövő hét végén Budapesten esedékes, akkor az U14-es Fülöp Mihály Emlékversenyen vehetnek részt. A kijelentés azért csak feltételen módú, mert Lengyel Éva szerint a részvétel nagyban függ a szülők hozzájárulásától is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: