2011-02-14 14:04:52• hírek • Szatmar.ro

Remek vívóeredmény Pozsonyban

A hétvégén nem csak a hazai rendezésű Szatmárnémeti Kupán vettek részt a Szatmárnémeti Sportklub vívói, a párbajtőrözők kadett korosztályának (U17) európai körversenyese ugyanis Pozsonyba szólította a nemzetközi elitet.

A 148 főt számláló női mezőnyben öt, a 136 fős férfi mezőnyben pedig egy szatmári sportklubos is pástra lépett. A legkiemelkedőbb eredmény utóbbi, azaz Cristian Aniculaesei nevéhez fűződik, aki komoly meglepetést okozva a 13. helyen zárta a versenyt. A lányok közül a várakozásoknak megfelelően Amalia Tataran jutott a legtovább, ő a 14. pozíciót szerezte meg, míg Veres Gréta a 28., Stepper Evelin az 55., Bianca Oros a 67., Oana Dragusin pedig a 74. pozícióban végzett.

„Aniculaesei részéről ez nagyon jó eredmény, eddig még a 32 közé sem került ilyen jelentős versenyen. Tătărantól viszont többet vártam, de most így jött ki a lépés" , értékelt röviden a verseny után Csiszár Ferenc edző, a delegáció vezetője.

Ami a győztesek illeti, mindkét nemben magyar sportoló zárt az élen. A lányoknál Bohus Réka az orosz Daniela Prapinát, a szintén magyar Légrádi Dórát és a lengyel Martyna Swatowskát előzte meg, míg a fiúknál Berta Dániel a szintén magyar Cho Teun Sándor, az orosz Dmitrij Gusev és az ukrán Mikitya Cserepakov előtt zárt az élen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: