2016-09-29 17:58:18• hírek • Szatmár.ro

Remek sörökkel készülnek a szervezők a Kis Szatmári Oktoberfestre

Október 8-9-én szervezi meg az NDF az idei Kis Oktoberfestet - a helyszín a Svábház udvara lesz.

Mint arról már beszámoltunk, idén is lesz Kis Oktoberfest, a szervezők azonban a legutóbbi sajtótájékoztatójukon még nem tudtak pontos információkat adni a menüről. A csütörtöki találkozón azonban már egy-két sört meg is kóstolhattunk.

Az biztos, hogy a folyékony kenyér rajongóit igazi különlegességekkel, javarészt sváb sörökkel várják majd. Lesz üveges és csapolt is. Az üveges söröket 10 lejnél kicsit drágábbra árazzák be, a fél literes korsó ára 8 lej lesz. A kínálatban szerepel barna, szűretlen árpasör, világos sör és citromos radler is. Sőt, a résztvevők megkóstolhatják majd a stuttgarti Cannstatter Volksfest hivatalos sörét is.

Az Oktoberfest elmaradhatatlan kellékét, a pereceket egy szatmári pékség süti majd, az étkek sora viszont nem merül ki ennyivel. Az országban két-három olyan mészárszék van, amely a hagyományos német-bajor kolbászokat készíti, ezért a napokban a szervezők megkóstolják ezek termékeit és kiválasztják a legfinomabbakat.

Nem maradnak ki a sváb eledelek sem: a strudli mellett most Spunkernudelt is felszolgálnak majd - ez egyfajta savanyúkáposztás, sült császárszalonnás nudli.

A rendezvény teljes programja is ismert már. A fesztivál október 8-án, szombaton 14 órakor kezdődik, ekkor Kereskényi Gábor polgármester veri csapra  az első hordót, az első korsó sör pedig Pataki Csaba megyei tanácselnöknek jár. Az Oktoberfesten München polgármestere veri csapra a hordót, az első korsó sört pedig a szövetségi tartomány minisztere kóstolja meg.

A Svábház udvarán a déli órákban a zenét a Czier Zsolt vezette Mezőfényi Fúvószenekar szolgáltatja, 19 órától pedig a nagykárolyi Amadeus Trió ad elő német nyelvű dalokat.

Vasárnap a Kálvária templomban 10 órától kezdődő szentmisét követően 11 órakor német néptánccsoportok vonulnak fel a régi főtéren. A folytatásban a Svábház udvara újra jókedvvel telik majd meg, a rendezvény mindkét napon 22 órakor zárul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: