2017-06-19 13:55:46• hírek • Szatmár.ro

Remek koncertekkel tér vissza a Samfest Jazz

A nemzetközi dzsessz-élet krémje zenél a Tűzoltótorony parkjában felállított színpadon.

„A dzsessz napjainkban népszerűbb, mint valaha. Olyan, akár egy univerzális nyelv, amely megmozgatja az egész földkerekség zeneszerető közönségét. Amint hallod az akkordokat, megmozdul benned valami és lábaid sokszor akarva, akaratlanul táncolni kezdenek. És még sorolhatnánk azt, hogy miért is fantasztikus a dzsessz, és miért nem szabad kihagyni Samfest Jazz fesztivált, amely négy év után éled újra Szatmárnémetiben” - írja Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának honlapja.

Június 22. és 25. között a szatmárnémeti Tűzoltótorony mellett felállított színpadon a hazai és a magyarországi művészeken kívül norvég, lengyel, belga és olasz zenészek lépnek majd fel, ezzel emelve az újjáélesztett Samfest Jazz színvonalát.

Az esemény a nulladik napon – június 22-én - a filharmónia szabadtéri koncertjével indul 18.30-tól, melynek színhelye a Samfest Jazz színpada lesz. A zenekart Franz Lamprecht állandó karmester vezényli majd, a szólista pedig Francesco Ionascu hegedűművész lesz.

Június 23-án 19 órától az Adam Baldych és a Helge Lien Trió lengyel-norvég zenei projekt fellépésével indul a nap, majd a magyarországi Barabás Lőrinc Quartett fog koncertezni. A napot a romániai Essential Notes zenekar fellépése zárja.

Június 24-én a Trygve Seim&Frode Haltli formáció zenél szintén 19 órától, őket két romániai projekt, az Irina Sarbu Band és a Trompetre követi.

Június 25-én az olasz Kekko Fornarelli Trió kezdi a napot, a fesztivál másik fontos meghívottja pedig a belga Philip Catherine Trió lesz.

A Samfest Jazz Fesztivál minden koncertje ingyenes lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: