2013-08-26 12:13:03• hírek • Póti Orsolya

Remek koncertek a PMN utolsó napján

A magyarországi Historica zenekar zárta azt a koncertsorozatot, amelyre a Kossuth-kertben került sor augusztus 15-én, a 12. Partiumi Magyar Napok keretében.

A 12. Partiumi Magyar Napok utolsó napján sem unatkozhattak a Kossuth-kertbe kilátogatók, hiszen az állandó programok mellett délután 16 órától koncertekre került sor a City Rádió színpadon.

Elsőként a Fekete Rózsák együttes lépett színpadra,ezután pedig a sepsiszentgyörgyi Selfish Murhphy dallamos, lendületes ír-kelta zenével örvendeztette meg a szatmári közönséget. A hamisítatlan, bár olykor rockos beütést kapó ír-kelta zenevilág egy órára a Kossuth kertbe idézte az írek jókedvét.

18 órától lépett színpadra Korda György és Balázs Klári. A népszerű házaspár számos régi nagy slágerrel érkezett Szatmárnémetibe, és töretlen energiával, kedvvel, humorral szórakoztatták a közönséget.

Korda György megosztotta azt is a közönséggel, hogy immár 55 éve alkot és énekel. A közönség iránti feltétlen szeretetének és alázatának is köszönhető, hogy az 1958-ban először színpadra lépett előadóművész a mai napig óriási népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind az idősebbek körében.

Balázs Klári és Korda György nemcsak az életben, de a színpadon is elválaszthatatlanok, természetesen a legendás pár együtt lép a színpadra az októberben induló életműkoncert-turnén is, amelynek keretében a duót az Express Zenekar egészíti ki Solymos Tóni vezetésével, illetve színpadon lesznek a Budapesti Monarchia Zenekar művészei is.

A duó után fellépett a Black River Blues Band zenekar, amely az elmúlt két évben több fesztivál, rendezvény keretében is bemutatkozott. A zenekar tagjai többnyire blues és rock slágerekkel szórakoztatták a közönséget. A Kossuth-kertben utoljára a magyarországi Historica együttes volt, amely rockzenébe beágyazva idézte fel a magyar történelem jeles eseményeit.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: